Warning: Undefined variable $terms_list in /var/www/html/sorin/wp-content/themes/Traveler/single-gastroblog.php on line 6

Nu mă pu­team prea mult ab­ține să nu tes­tez ma­șina de fă­cut paste, așa că azi am scos‑o din cu­tie și am pus‑o la treabă. Oca­zie cu care am fă­cut pri­mul meu aluat – până acum nu prea m‑am aven­tu­rat în zona asta. Spre mi­ra­rea mea, cu trei ouă, pu­țină fă­ină și doi stropi de apă am re­u­șit să scot un aluat ci­vi­li­zat, pe care o să‑l per­fec­țio­nez la în­cer­că­rile viitoare.

Deci am pro­dus alu­a­tul, l‑am odih­nit o oră, dar mă mân­cau pal­mele să fac niște ta­gli­a­te­lle. Zis și fă­cut. Apa­ra­tul de paste e sim­plu și efi­cient. În 15 mi­nute eram mân­drul de­ți­nă­tor al unui băț plin de paste în­și­rate la us­cat. Vorba e că nu știam ce să gă­tesc cu ele, nu am pre­me­di­tat ni­mic, deci am re­curs la im­pro­vi­za­ție. Am por­nit de la ideea de paste cu le­gume și carne. După un scurt in­ven­tar s‑a do­ve­dit ca sin­gu­rele le­gume uti­li­za­bile erau do­v­le­ce­lul și ceapa. Și în timp ce cu­ră­țam do­v­le­ce­lul m‑a lo­vit in­spi­ra­ția. Am tă­iat in­treg do­v­le­ce­lul în fâ­șii lungi și sub­țiri, am to­cat ceapa juli­enne și le-am dat temă de gân­dire în wok, pe un strat sub­țire de ulei de mă­sline. Când s‑au mu­iat am adă­u­gat lapte bă­tut și am mai dat un clo­cot-două. Am ex­tras le­gu­mele într-un cas­tron și am mai pus apă peste so­sul ră­mas – am adă­u­gat pas­tele și le-am lă­sat să fi­arbă vreo 10 mi­nute, să prindă gust de do­v­le­cel. Când au fost și ele gata le-am scos și am pus în zeama ră­masă fâ­șii lungi de piept de pui și de mu­ș­chiu­leț de porc. Pas­tele și le­gu­mele, ames­te­cate îm­pre­ună cu un pic de lapte bă­tut rece și mă­rar, apoi car­nea fiartă/friptă pusă se­pa­rat – nu știu cum s‑a în­tâm­plat, da’ după ju­mă­tate de oră n‑a mai ră­mas nimic.

Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.