Cum să dai rasol

/ Rețete / Fusion

În nescrisa clasi­fi­care a sor­ti­mentelor de carne de vită, rasolul de vită nu are un loc prea onor­a­bil. Mușchiul fibros, împă­nat cu car­ti­lagii, nu‑i toc­mai cea mai fragedă bucată pe care ai putea s‑o alegi într‑o măcelărie. Și totuși, cu un pic de muncă, pri­cepere și bunăvoință, lucruri bune se pot face cu el. Apropo, dacă vreți să știți mai multe despre sor­ti­mentele de carne de vită, puteți să le stu­di­ați aici.

Mai întâi tre­buie să spun că tre­buie să‑l cumpărați dintr‑o măcelărie de încredere, ca să nu luați rasolul unei vaci moarte de bătrânețe. Unde e acea măcelărie nu vă pot sfă­tui, fiecare prob­a­bil aveți lista voas­tră de prăvălii de încredere. În ce mă privește, eu îl iau de la măcelăria lui Cos­tică, în Otopeni, unde e dever mare și marfă bună. O dată ajunși cu rasolul acasă mai aveți nevoie de ceva: o oală sub pre­siune. Știu, e o oare­care investiție, nu‑i chiar ieft­ină dacă vrei să ai una de cal­i­tate. Eu am un Tefal care a costat vreo 400 de lei, dar credeți-mă că face toți banii. În douăzeci de minute rasolul de vită devine moale și pătruns, numai bun de mân­cat cu nițel hrean sau usturoi. Iar dacă aveți pla­nuri de mâncăruri ori­en­tale, puteți pune în oală și niște curry — carnea se va pătrunde de condi­mente într-un mod foarte plă­cut, ca și cum ar fi parte din aroma ei nat­u­rală.

Ok. Toate bune si fru­moase. Desprindeți carnea de pe os, înlă­tu­rați car­ti­lagi­ile evi­dente și porționați‑o în bucăți potriv­ite, așezând‑o apoi într-un cas­tron. Zeama de la fiert turnați‑o peste ea. Când se va răci bine, totul va semăna cu o răc­i­tură, pe care o puteti păs­tra la frigider câteva zile, con­sumând trep­tat din ea.

Fier­beți niște orez în supa de vită. Cam cu cinci minute înainte de a fi gata orezul, răs­tur­nati peste el câteva bucăți de rasol tăi­ate cubulețe, împre­ună cu niște fasole roșie (fiartă în pre­al­a­bil sau din con­servă). Adău­gați sos de soia, putin curry (dacă vreți), un praf de chilli. Eu am pus la fiert cu orezul si niște roșii uscate de mine astă toamnă — au dat un gust min­unat.

Și uite așa poți să dai rasol. În stil mex­i­can. Dacă ați făcut exact ca mine, ar tre­bui să vă fi ieșit ceva de genul ăsta:

Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu