Warning: Undefined variable $terms_list in /var/www/html/sorin/wp-content/themes/Traveler/single-gastroblog.php on line 6

M‑am le­n­e­vit vara asta si n‑am mai scris ni­mic des­pre is­pră­vile mele bu­că­tă­ri­cești. Au fost câ­teva, poate le-oi aminti cân­dva, târ­ziu, dacă mă voi în­vred­nici. Până atunci hai să vă zic cum e cu toamna po­gorând într‑o ti­gaie. Lu­ați vreo șapte-opt prune coapte bine, un măr io­na­tan din cele care pârâie când le muști, o țe­lină cam cât pum­nul și vreo doi car­tofi mij­lo­cii. Cu­ră­țați-le pe toate și tă­i­a­țile cu­bu­lețe de 1 cm. Se­pa­rat pre­gă­țiți niște co­tlete dez­o­sate de porc, tă­i­ate și ele în cu­buri. Pu­neti car­to­fii și țe­lina într‑o ti­gaie, stro­piti cu un pic de ulei și cu o gură de vin alb și lă­sați pe foc po­tri­vit să se în­moaie le­gu­mele as­tea mai că­pă­țâ­noase. Cam după trei mi­nute adă­u­gați și car­nea, iar după alte cinci pru­nele și mărul.

Po­tri­viți de sare abia la sfâr­șit, dar nu exa­ge­rați căci mâncarea‑i dul­cie și așa tre­buie să rămână. Cui îi place iute poate arunca un praf de boia iute ori pi­per. Merge tare bine cu niște cas­tra­veți proas­păt mu­rați dim­pre­ună cu ar­dei iute, ca să dea un ton de acri­tură pi­cantă. Iar dacă pu­neți lângă și-un pa­har de Frân­cușă seacă pre­cum pia­tra, toc­mai v‑ați pro­cop­sit cu o seară perfectă.

Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.