Omletă cu mere

/ Rețete / România

E vre­mea fruc­te­lor de toamnă și merele sunt regi­nele neîn­co­ro­nate ale sezo­nu­lui, nu‐i așa? Așa că mi‐a venit ideea să le includ în meniul unei dimi­neți de dumi­nică. Dar cum? Cum ar fi de pildă o omletă cu mere? Zis și făcut.

Un măr mai mări­șor a avut onoa­rea aceste încer­cări. L‐am tăiat în două ca să‐i pot scoate coto­rul, apoi fie­care jumă­tate am tăiat‐o în felii sub­ți­rele pe care le‐am pus într‐un cas­tron. Am stors niște lămâie peste ele și le‐am băgat în micro­unde pen­tru 3 minute, ca să le mai iau din fer­mi­ta­tea pul­pei. Când le‐am scos păreau con­vinse că vor să cola­bo­reze la omletă… 🙂

Ca să nu se simtă sin­gure, am adă­u­gat rețe­tei un zuc­chini tăiat cubu­lețe, pe care l‐am lăsat în tigaie într‐un strop de ulei. Am mărun­țit nițel și feli­ile de măr și le‐am adă­u­gat după ce dov­le­ce­lul înce­puse să se înmoaie bini­șor. Sare, piper – după pofta ini­mii. Ouăle bătute le‐am tur­nat dea­su­pra și ime­diat am pus și‐un strat de caș­ca­val ras, ca să facă o crustă dea­su­pra. Pătru­n­je­lul verde a înche­iat com­po­zi­ția. Niște roșii cherry mi s‐au părut numai bune de acom­pa­ni­a­ment.

Dis­cre­panța din­tre mărul dulce și caș­ca­va­lul ras, peste care ouăle adă­u­gau con­sis­tență și savoare m‐au con­vins că ideea mea a fost foarte bună. Încer­cați.


Evaluează...

Mulțumesc! Spune și altora despre articol.
 
Spune-mi, te rog, cum ți s-a părut articolul?
  • Interesant
  • Original
  • Amuzant
  • Plictisitor
  • Trist
  • Enervant

Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu