Omletă cu mere

/ Rețete / România

E vre­mea fructelor de toamnă și merele sunt reginele neîn­coro­nate ale sezonu­lui, nu‑i așa? Așa că mi‑a venit ideea să le includ în meniul unei dimineți de duminică. Dar cum? Cum ar fi de pildă o omletă cu mere? Zis și făcut.

Un măr mai mărișor a avut onoarea aceste încer­cări. L‑am tăiat în două ca să‑i pot scoate cotorul, apoi fiecare jumă­tate am tăiat‑o în felii sub­țirele pe care le-am pus într-un cas­tron. Am stors niște lămâie peste ele și le-am băgat în microunde pen­tru 3 minute, ca să le mai iau din fer­mi­tatea pulpei. Când le-am scos păreau con­vinse că vor să cola­boreze la omletă… 🙂

Ca să nu se simtă sin­gure, am adău­gat rețetei un zuc­chini tăiat cubulețe, pe care l‑am lăsat în tigaie într-un strop de ulei. Am mărunțit nițel și feli­ile de măr și le-am adău­gat după ce dovle­celul înce­puse să se înmoaie binișor. Sare, piper — după pofta inimii. Ouăle bătute le-am tur­nat dea­supra și ime­diat am pus și-un strat de caș­caval ras, ca să facă o crustă dea­supra. Pătrun­jelul verde a încheiat com­poz­iția. Niște roșii cherry mi s‑au părut numai bune de acom­pa­ni­a­ment.

Dis­crepanța din­tre mărul dulce și caș­cav­alul ras, peste care ouăle adău­gau con­sis­tență și savoare m‑au con­vins că ideea mea a fost foarte bună. Încer­cați.

Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu