Pastila de misoginism

20 aprilie 2015

Are Sha­kira un cân­te­cel în care se vă­i­că­rește că o pă­ră­sește unu’ după ce‑i pro­mi­sese că o iu­bește până la moarte. In­di­vi­dul pare să fi ple­cat cu alta, iar pă­ră­sita se la­men­tează și-și roade un­ghi­ile, în­cer­când să-și dea seama unde n‑a mers treaba. Pen­tru că nu gă­sește altă so­lu­ție con­clu­zio­nează că ar tre­bui să fie ile­gal să amă­gești inima unei fe­mei. Mă rog. Good luck with that. Da’ am o în­tre­bare: când se în­tâm­plă in­vers e ok, nu?

Într‑o zi co­bo­ram cu lif­tul la ser­vi­ciu. Se oprește pe la eta­jul 11 și pu­z­de­rie de per­soane aș­tep­tau să co­bo­are. In­tră vreo zece în lift, la un mo­ment dat de­vine cam aglo­me­rat. O tipă re­nunță și le zice ce­lor din lift: nu mai urc și eu că de­pă­șește gre­u­ta­tea ma­ximă. Unul din­tre ti­ne­rii din lift răs­punde ușor iro­nic: așa, Cor­ne­lia, nu te urca și tu că rupi lif­tul. Se în­chid ușile, lif­tul pleacă. O jună — co­legă cu cei doi — îl cio­că­nește do­je­ni­tor în cap cu car­dul de ac­ces pe iro­nic pen­tru re­plica sa de mai de­vreme: Mi­hai, să nu jig­nești nici­o­dată o fe­meie!

Am adă­u­gat și eu: așa e Mi­hai, dacă vrei să jig­nești pe ci­neva jig­nește băr­bați că ei pot să su­porte și me­rită! A fost însă doar vo­cea mea in­te­ri­oară. Dacă aș fi zis‑o cu voce tare aș fi fost un alt porc misogin.


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.