Panseurile coanei Trandafir

9 iunie 2015

Teo Tran­da­fir este foarte po­pu­lară pe Fa­ce­book. Lu­mea dis­tri­buie cu ne­saț panse­u­rile ei pop­tă­mă­șiene, un fel de co­lec­ție de tru­isme al­to­ite cu ches­tii si­ro­poase și nițel la­cri­mo­gene. Se pre­su­pune că tre­buie să ci­tești tex­tu­le­țul cu pri­cina și să cazi pe gân­duri, sur­prins de pro­fun­zi­mea în­țe­le­su­ri­lor. Fi­lo­zo­fie cu­rată, ce mai calea-valea!

A fost o vreme când ma­dam Teo avea niște apa­ri­ții des­tul de gus­tate la te­le­vi­zor, mai că­tre în­ce­pu­tu­rile ca­ri­e­rei sale, pe vre­mea când fă­cea cu Mir­cea Ba­dea o emi­siune de di­mi­neață. Erau re­la­tiv sim­pa­tici, aveau vervă și poante, poate nu sen­zațio­nale, dar su­fi­cient de bune ca să nu schimbi ca­na­lul și să‑i ur­mă­rești o vreme. Am­bii au in­vo­luat ul­te­rior — Teo a de­ve­nit un soi de hos­tesă de show-uri si­ro­poase, iar Ba­dea e azi un huli­gan sadea.

Pe urmă Teo s‑a fă­cut par­la­men­tar și s‑a um­plut de pe­ni­bil prin ges­tul său de a vota îm­po­triva gu­ver­nu­lui dat de pro­priul par­tid. Mo­ti­va­ția sa era ri­di­colă pen­tru ci­neva care se do­rește a fi om po­li­tic. Evo­lu­ția lu­cru­ri­lor a de­mon­strat ul­te­rior că vo­tul său a fost ori­cum inu­til (Cur­tea Con­sti­tu­țio­nală a in­ter­zis gu­ver­nu­lui Boc să scadă pen­si­ile), rămânând până la urmă doar un pri­lej de a fi ex­clusă din par­tid pen­tru lipsa de so­li­da­ri­tate. Îna­inte de a de­veni pri­lej de ban­curi po­li­tice, doamna Teo a ajuns în spi­tal cu pro­bleme grave din ca­uza di­e­te­lor tâm­pite la care se su­pu­nea ca să slă­bească și să de­vină și ea o “bu­nă­ciune”, as­pi­rând pro­ba­bil la vreo po­zi­ție de asis­tentă a lui Capatos.

No, și-acuma ex­pli­cați-mi și mie de ce ar tre­bui să mi se pară ge­ni­ale panse­u­rile pse­udo-fi­lo­zo­fice ale cuiva care a de­că­zut con­ti­nuu din punct de ve­dere pro­fe­sio­nal, a de­mon­strat că n‑are ma­tu­ri­ta­tea ne­ce­sară pen­tru a fi un li­der și care a fost aproape să moară din ca­uza pro­priei prostii.


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.