Iluziile unui antreprenor socialist

3 august 2015

Vă mai amin­tiți de ti­pul care a re­nun­țat la sa­la­riul său de 1 mi­lion de do­lari și l‑a îm­păr­țit cu an­ga­ja­ții, fă­cându-le tu­tu­ror un sa­la­riu egal, de 70 de mii de do­lari anual? Com­pa­nia se nu­mește Gra­vity, iar pe tip îl cheamă Dan Price. Here is the Price of his ac­tions: he is Done 🙂 Done Price.

O parte din cli­enți au ple­cat con­si­de­rând că ge­nul ăsta de a face bu­si­ness nu e sus­te­na­bil. Cei noi care au ve­nit nu com­pen­sează ve­ni­tu­rile. Niște an­ga­jați s‑au că­rat și ei con­si­de­rând că nu e nor­mal ca orice an­ga­jat să pri­mească sa­la­riu egal — ei fi­ind din­tre cei care erau vechi în firmă. Fra­tele lui ne­nea Price, co­fon­da­tor al fir­mei, l‑a dat în ju­de­cată. Acum Dan Price lo­cu­iește în ga­raj și și‑a în­chi­riat casa ca să supraviețuiască.

Și când mă gân­desc că pu­tea să evite tot de­ran­jul ăsta cu o vi­zită în Ro­mâ­nia! Îi po­ves­team gra­tis cum a fot cu co­mu­nis­mul pe aici și unde duce egalitatea…

When Dan Price an­no­un­ced he was set­ting a mi­ni­mum sa­lary of $70,000 for his 120 em­ployees, he didn’t fo­re­see the tur­moil it wo­uld ca­use for his business.

Sursa: A Com­pany Co­pes With Ba­c­k­lash Against the Raise That Roa­red — The New York Times


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.