Ave Livius imperator!

20 octombrie 2015

Li­viu Drag­nea își ia par­ti­dul în pro­pri­e­tate. A fost ales pre­șe­dinte în stil co­mu­nist, cu 97% din pos­tura de unic can­di­dat, dar asta nu‑l de­ran­jează de­loc. Și‑a orches­trat ale­ge­rea con­du­ce­rii din Bi­roul Per­ma­nent Na­țio­nal ca să aibă acolo doar ti­ne­rei as­cul­tă­tori, dor­nici să pupe mâna șe­fu­lui ca să ajungă și ei în frun­tea partidului.

Adrian Năs­tase îi atrage aten­ția că fo­lo­sește prea ușor cu­vân­tul re­formă. Că mo­der­ni­za­rea par­ti­du­lui în­seamnă vi­i­tor, nu tre­cut — un apropo la des­păr­ți­rea de eti­che­tele de par­tid co­mu­nist și co­rupt. Nu dezi­cându-te de tre­cut te mo­der­ni­zezi, ci fă­când ceva pen­tru vi­i­tor. Drag­nea răs­punde: el nu vor­bește de re­formă, ci de niște prin­ci­pii pe care par­ti­dul le va urma. Năs­tase, fuck off!

Ili­escu spune că tre­buie ca PSD să re­vină la ide­o­lo­gia de stânga și să-și re­cu­pe­reze elec­to­ra­tul din zona pau­peră a so­ci­e­tă­ții. Drag­nea răs­punde: dom­nul Ili­escu nu are rost să mai facă parte din BPN. E stu­pid să‑l mai țină pe un di­ta­mai pre­șe­din­tele de onoare în ast­fel de for­ma­lisme. Ili­escu poate par­ti­cipa la orice șe­dință de con­du­cere. Adică, Ili­escu out!

Mi­hai Sturzu, care s‑a tre­zit vor­bind la con­gres des­pre fap­tul că un can­di­dat unic la pre­șe­din­ția par­ti­du­lui este o probă de co­mu­nism, n‑a pu­tut să in­tre în se­diul PSD pen­tru că nu i‑a dat voie por­ta­rul, pe mo­tiv că nu e mem­bru al BPN. Drag­nea zice că nu e treaba lui și‑o să‑l pună pe se­cre­ta­rul ge­ne­ral să ana­li­zeze in­ci­den­tul. De parcă por­ta­rul ăla știa el cine e ce și lua de­ci­zii de ca­pul lui. Me­sa­jul e sim­plu: Sturzu, ești pe făraș!

Gu­ver­nul Ponta ar pu­tea fi luat la bani mă­runți și re­ma­niat nițel. Așa vrea dom­nul Drag­nea. Ca să arate tu­tu­ror, dar mai ales lui Ponta, cine e șe­ful și de unde vin or­di­nele. Ici și colo mai scapă câte o vorbă des­pre dis­po­ni­bi­li­ta­tea lui de a ne­go­cia cu Iohan­nis asu­pra man­da­tu­lui ac­tu­a­lu­lui gu­vern. Mai pe ro­mâ­nește, Ponta ai grijă că urmezi!

De­mo­cra­ția se in­sta­lează în PSD. Par­ti­dul se mo­der­ni­zează. Ide­o­lo­gia e clară. Stra­te­gi­ile sunt limpezi.

Doar jus­ti­ția încă se mai gân­dește ce să facă cu dom­nul Drag­nea: să‑l con­damne cu exe­cu­tare sau nu?


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.