Ponta-Iohannis. Cât mai durează meciul?

27 octombrie 2015

Pen­tru că nu avem un ca­dru le­gi­sla­tiv clar în care pre­șe­din­tele, pre­mi­e­rul sau șe­fii ca­me­re­lor par­la­men­tu­lui — ca oa­meni aflați în frun­tea pu­te­ri­lor exe­cu­tive și le­gi­sla­tive — să poată fi trași la răs­pun­dere pen­tru afir­ma­ții con­trare le­gi­lor și con­sti­tu­ției, idi­oți pre­cum Ponta pot spune li­niș­tiți orice vor. De pildă să de­clare că, îna­inte de a se pro­nunța pu­blic, pre­șe­din­tele este da­tor să se in­for­meze (ci­tez) “ca orice ce­tă­țean” ce a vor­bit FĂRĂ MANDAT pre­mi­e­rul cu prim-mi­niș­trii ță­ri­lor ve­cine des­pre as­pecte re­fe­ri­toare la po­li­tica ex­ternă. Asta în con­di­ți­ile în care pre­șe­din­tele este le­gal cel care de­cide în pri­vința asta. E ca și cum nea Gicu de la târ­nă­cop i‑ar spune șe­fu­lui de șan­tier: bă, îna­inte să spui că nu acolo tre­buia să­pat șan­țul, ar fi bine să te in­for­mezi de la mine.

După care are tu­peul să pre­tindă că pre­șe­din­tele merge la Bru­xe­l­les și stă ca surda‑n horă, că el este tra­tat ca un io­bag și că nu stă cu căciula‑n mână. Și ni­meni, ab­so­lut ni­meni, nu‑i poate face ni­mic. Pen­tru că as­tea ar fi de­cla­ra­ții po­li­tice. Spu­neți-mi și mie ce e po­li­tic în aceste afir­ma­ții. Eu le văd ca pe niște ex­pri­mări ale unui ne­sim­țit slo­bod la gură.

Este foarte ne­ce­sar să se cla­ri­fice o dată pen­tru tot­dea­una ce este o de­cla­ra­ție po­li­tică și în ce con­text poate fi fă­cută. Un prim mi­nis­tru nu face de­cla­ra­ții po­li­tice, pen­tru că nu face po­li­tică, ci guvernare.

Pre­mi­e­rul se în­tâl­neşte as­tăzi cu preşe­din­tele Klaus Iohan­nis. Şe­ful sta­tu­lui l‑a in­vi­tat pe Vic­tor Ponta la Co­tro­ceni, după schim­bul dur de re­plici din­tre cei doi. Pre­mi­e­rul a de­cla­rat că pre­șe­din­tele merge la Bru­xe­l­les ca „surda la horă” şi că vrea să schimbe cu orice preţ Guvernul.

Sursa: Pre­mi­e­rul se în­tâl­neşte as­tăzi cu preşe­din­tele Iohan­nis. Ponta: Nu îi da­to­rez ni­mic, nu am de ce să mă pre­zint „cu căciula‑n mână”


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.