Dragnea, șacalul

4 noiembrie 2015

Drag­nea, șa­cal bă­trân, și‑a fă­cut so­co­te­lile deja: PSD merge sin­gur la con­sul­tă­rile cu Iohan­nis pen­tru un nou gu­vern. Oprea e ne­frec­ven­ta­bil po­li­tic. PNL nu va face pros­tia să se aso­cieze cu UNPR la gu­ver­nare, pen­tru că-și dau cu tesla‑n coa…te. Deci PSD nu riscă ni­mic dacă scapă de tan­de­mul cu ei. Pe de altă parte nici un gu­vern nu poate trece prin par­la­ment fără vo­tu­rile UNPR. Deci UNPR tre­buie să vo­teze un guvern.

Ceea ce e si­gur că se va în­tâm­pla, pen­tru că alt­min­teri se di­zolvă par­la­men­tul și cei mai mulți din­tre par­la­men­ta­rii UNPR nu vor mai pupa un nou man­dat, cel pu­țin nu acum când nu­mele par­ti­du­lui și al li­de­ri­lor lui sunt și­fo­nate groaz­nic. Deci au tot in­te­re­sul să nu se ajungă la ale­geri anticipate.

Dar dacă UNPR vo­tează un gu­vern pro­pus de PNL? Ei, aici e o po­si­bilă pro­blemă. Dar și dacă se în­tâm­plă asta, noua ma­jo­ri­tate va fi te­ri­bil de fra­gilă, căci șo­bo­lă­ni­mea par­la­men­tară din UNPR va în­cepe ime­diat să-și ca­ute un par­tid care să le asi­gure un nou man­dat la vi­i­toa­rele ale­geri, care nu‑s de­parte. Iar PSD e un par­tid primitor.


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.