Ancheta incendiului din Colectiv

7 noiembrie 2015

Dacă ci­tiți cu aten­ție ar­ti­co­lul din presă de mai jos veți con­stata că unul din­tre eroii in­cen­di­u­lui din clu­bul Co­lec­tiv, de­co­rat post-mor­tem, Adrian Ru­gină, este cel care a or­ga­ni­zat fo­cul de ar­ti­fi­cii. Bi­ne­în­țe­les că nu s‑a gân­dit să dea foc clu­bu­lui. Dar cu si­gu­ranță s‑a gân­dit unde vor fi am­pla­sate ar­ti­fi­ci­ile și cu si­gu­ranță nu ve­dea pen­tru prima oară ast­fel de ar­ti­fi­cii. Era cât se poate de sim­plu să cal­cu­leze că scân­te­ile vor ajunge peste bu­re­tele de pe stâl­pii clu­bu­lui. Atâta doar că nu s‑a gân­dit la consecințe.

Pen­tru că, dacă s‑ar fi gân­dit, poate ar fi în­tre­bat pe ci­neva de la club: — Oa­meni buni, bu­re­tele ăla e ig­ni­fu­gat? Și poate ci­neva ar fi spus: — Bă, nu prea! — A, atunci hai să pu­nem ar­ti­fi­ci­ile în altă parte. Să nu riscăm.

Dis­tanța de la su­blim la tra­gic e une­ori in­cre­di­bil de mică. Li­nia din­tre ero­ism și com­pli­ci­tate abia o poți distinge.

O an­ga­jata a fir­mei Gol­den Ideas Fi­reworks Ar­tists, care a fur­ni­zat ar­ti­fi­ci­ile din Co­lec­tiv, le‑a spus an­che­ta­to­ri­lor ca nu a exis­tat niciun fel de con­tract in­tre firma la care lu­creaza si Di­gi­dream pen­tru fo­cul de ar­ti­fi­cii de la club, ci a fost re­dac­tat ul­te­rior de urgenta.

Sursa: An­cheta in­cen­di­u­lui din Co­lec­tiv. An­ga­jata Gol­den Ideas: Nu a exis­tat niciun fel de con­tract pen­tru fo­cul de ar­ti­fi­cii — Esen­tial — HotNews.ro


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.