Calul teleormănean

11 noiembrie 2015

Ideea PSD-ului de a mări cu 10% sa­la­ri­ile bu­ge­ta­ri­lor nu e doar o bombă în bu­ge­tul anu­lui vi­i­tor, nici vreo sim­plă po­mană pre­e­lec­to­rală. E o cap­cană. Suc­ce­sul gu­ver­nă­rii Cio­loș de­pinde în mare mă­sură de ca­li­ta­tea oa­me­ni­lor care vor fi aduși în ca­bi­net, dar în egală mă­sură și de mo­dul în care pro­gra­mele aces­tora vor fi puse în prac­tică. Eșa­lo­nul doi al mi­nis­te­re­lor și ad­mi­nis­tra­ți­i­lor pu­blice e în­țe­sat la ora asta de pe­se­diști. Pro­ba­bil că mulți vor fi în­de­păr­tați pen­tru a face loc unor pro­fe­si­o­niști, dacă vor fi gă­siți. Dar ma­rea masă de func­țio­nari, cei care ar tre­bui să facă lu­cru­rile să se în­tâm­ple, cum vor co­la­bora ei cu noul guvern?

Ca să nu bu­buie bu­ge­tul pe anul vi­i­tor noul gu­vern ar tre­bui să anu­leze această mă­sură tâm­pită de creș­tere a sa­la­ri­i­lor. Caz în care și‑a pus în cap fix pe ăia care ar tre­bui să‑i ajute să gu­ver­neze efi­cient. Avan­taj PSD. Dacă nu anu­lează creș­te­rea, se cheamă că PSD a avut grijă de func­țio­nari. Avan­taj PSD.

Cio­loș a pri­mit în dar un cal tro­ian. Sau, fi­indcă vine de la Drag­nea, poate ar tre­bui să‑l nu­mim cal te­le­or­mă­nean. Să ve­dem ce face cu el: îl în­ca­lecă sau îl împușcă?


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.