Vulturi hoitari

17 noiembrie 2015

Dacă ur­mă­riți pu­țin evo­lu­ția lu­cru­ri­lor în în­ves­ti­rea no­u­lui gu­vern, veți ob­serva ceva in­te­re­sant, deși nu ori­gi­nal: ca­dența im­pre­sio­nantă a ști­ri­lor din presă. Cio­loș vrea să‑l pună pe X la mi­nis­te­rul Y, dar X a fost asis­ten­tul lui Z și a su­nat Ci­neva să‑i spună că în ca­zul ăsta nu vo­tează gu­ver­nul. Așa că Cio­loș nu‑l mai pro­pune pe X, ci pe Ț, ba nu cică pe L. Cir­culă zvo­nul că de fapt și la alt mi­nis­ter va schimba no­mi­na­li­za­rea șamd.

Cu ex­cep­ția ca­zu­lui în care bi­roul lui Cio­loș se află pe hol și este în­con­ju­rat de presă în timp ce poartă dis­cu­ții cu unii și cu al­ții, e clar că ceva ciu­dat se în­tâm­plă. De unde află oa­me­nii ăș­tia IMEDIAT con­ți­nu­tul unor dis­cu­ții pri­vate ale unor per­soane? De acord, re­zul­ta­tul aces­tor dis­cu­ții este de in­te­res pu­blic, dar toate ne­go­ci­e­rile, gân­di­rile și răzgân­di­rile pre­mer­gă­toare unei con­clu­zii n‑ar tre­bui să ajungă în presă.

Sunt niște oa­meni pe-acolo care au ac­ces la in­for­ma­ții pe mă­sură ce lu­cru­rile evo­lu­ează și care “ră­su­flă” in­for­ma­ții spre presă: l‑am au­zit vor­bind cu Drag­nea și zi­cea cu­tare și cu­tare sau se pare că nu‑l mai pune pe X la să­nă­tate, ci pe Y. Iar presa ro­iește pre­cum vul­tu­rii ho­itari, aș­tep­tând să pice zvo­nul, ști­rea sen­zațio­nală, bomba.


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.