André Rieu, acest Guță al simfoniilor

27 noiembrie 2015

Așa cum mu­zica po­pu­lară a fost co­mer­ci­a­li­zată prin ma­neaua de car­tier, mu­zica cla­sică este pe­ri­o­dic ma­ne­li­zată de câte un in­di­vid în­demâ­na­tic din punct de ve­dere al publicității.

Vă mai amin­tiți de Ri­chard Cla­y­der­man? Și el fă­cea cam ace­eași treabă, lua piese con­sa­crate și le trans­forma într-un cân­te­cel sim­pa­tic la pian, nu­mai bun pen­tru ca se­mi­doc­ții să pri­vească pier­duți în ta­van și să se de­clare transpuși în sfe­rele îna­lte ale cul­tu­rii universale.

Nea Rieu s‑a prins și el că în­tre timp se­mi­doc­ții au de­ve­nit sfer­to­docți și a în­cro­pit și el un ta­raf de mu­zică cla­sică cu care con­cer­tează de zor prin toate col­țu­rile lu­mii. Pen­tru că nu avem nici timp, nici chef de cul­tură re­ală merge și o ma­ne­luță de-asta ușu­rică, s‑o în­țe­leagă orice snob.

Vi­o­lo­nis­tul olan­dez An­dré Rieu a pri­mit ti­tlul de am­ba­sa­dor ono­ri­fic al Bu­cu­reş­ti­u­lui din par­tea pri­ma­ru­lui in­te­ri­mar al Ca­pi­ta­lei, Răzvan Sava, ar­tis­tul de­cla­rând că, la 66 de ani, s‑a în­dră­gos­tit din nou, de po­po­rul român.

Sursa: An­dré Rieu a de­ve­nit Am­ba­sa­do­rul ono­ri­fic al Bu­cu­reş­ti­u­lui: „M‑am în­dră­gos­tit de Ro­mâ­nia. Pri­mi­rea pe care am avut‑o aici a fost in­cre­di­bilă“ | adevarul.ro


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.