Mardeiașii

18 ianuarie 2016

Fără doar și poate, Ro­mâ­nia are o in­fla­ție de go­lani și mar­de­iași po­li­tici. Prin­ci­pala ca­li­tate a aces­tor per­so­naje este dis­po­ni­bi­li­ta­tea per­ma­nentă pen­tru cafteala ver­bală, în­cli­na­ția de a da ne­o­bo­siți re­plici în stânga și dreapta. Ic­su­lescu zice ceva, ime­diat apare o “re­ac­ție” la afir­ma­ți­ile sale, care îl de­mască drept min­ci­nos, prost sau tră­dă­tor de țară. Apoi Ic­su­lescu are o re­plică la re­ac­ția pre­o­pi­nen­tu­lui și tot așa. O țară în­treagă stă cu gura căs­cată la schim­bul de re­plici idi­oate în­tre di­ver­sele per­so­naje, apla­u­dându-și fa­vo­ri­ții sau hui­du­ind pe cei antipatizați.

Ponta și Bă­sescu sunt pro­ba­bil re­pre­zen­tan­ții cei mai eloc­venți pen­tru această ca­te­go­rie de per­so­naje. Am­bii au “scui­pat la limbă”, sunt tot­dea­una gata de o re­plică acidă la adresa ori­cui, sunt pro­pri­e­ta­rii in­dis­cu­ta­bili ai ade­vă­ru­lui și drep­tă­ții. Puși față în față — cum de alt­fel au și fost până în 2015 — nu se pot ab­ține să nu se în­ca­iere per­ma­nent, să nu își eta­leze ap­ti­tu­di­nile co­co­șești de pre­ten­denți la ti­tlul de stă­pân al ogră­zii. Nu­mai că acum, amân­doi, au de­ve­nit cla­poni. Și nu prea le con­vine noul sta­tut. Așa că în­cearcă ce știu ei mai bine: să de­clan­șeze o cafteală cu per­so­na­jele aflate în prim-plan.

De cu­rând V.V. Ponta s‑a apu­cat să scrie pe Fa­ce­book tot fe­lul de con­si­de­ra­ții des­pre si­tu­a­ția din Re­pu­blica Mol­dova. Acu­za­ți­ile di­recte și grave aduse pre­șe­den­ției ar fi tre­buit să pro­ducă o re­ac­ție, la care apoi el să dea re­plica și, iaca așa, o pune de-un scan­dal care îl pro­pul­sează fix în mij­lo­cul aten­ției pu­blice. Nu­mai că Iohan­nis nu‑i Bă­sescu. În loc să dea re­plici us­tu­ră­toare, neam­țul a spus sec: „Nu mă pre­o­cupă scri­e­rile aces­tui domn”.

Ni­mic nu‑l scoate din să­rite mai tare pe un mar­de­iaș po­li­tic de­cât fap­tul că e ignorat.


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.