Cursa pentru București

18 aprilie 2016

Va să zică, din punct de ve­dere le­gal, Pie­done poate să can­di­deze la sec­to­rul 4. Din punct de ve­dere mo­ral nici nu con­tează ce poate și ce nu poate face ci­neva. Pen­tru că mo­ra­li­ta­tea nu e un cri­te­riu va­lid. Iar le­ga­li­ta­tea e in­ter­pre­ta­bilă, în­tot­dea­una se mai gă­sește vreun ar­ti­col de lege sau vreo or­do­nanță de ur­gență care să în­lă­ture prin con­fu­zie și echi­voc pre­ve­de­rile care în­curcă so­co­te­lile candidaților.

DNA-ul ares­tează pe bandă ru­lantă tot fe­lul de in­frac­tori sus-puși și de un­deva, dracu’ știe de unde, ră­sar me­reu al­ții. Îl saltă pe Oprea, apare Fi­rea și poate chiar și Tă­ri­ceanu. Îl an­che­tează pe Pie­done, apare iar Pie­done. Îl acuză pe Or­ban, apare Ma­rian Mun­teanu. Bă­sescu stă după colț, la pândă, poate îi pică și lui vreo oport­u­ni­tate. Ai zice că sun­tem bles­te­mați să nu scă­păm de li­chele și hoți.

Dar pro­blema nu‑i asta. Că se ca­țără unul și al­tul spre func­ți­ile de con­du­cere e un fapt nor­mal de viață, asta fac ji­go­di­ile peste tot în lume. Pro­blema e că ne­no­ro­ci­ții ăș­tia care se tot ca­țără spre vâr­ful ad­mi­nis­tra­ției sunt aleși și re­a­leși. Pen­tru că nu pot hip­s­te­rii și cor­po­ra­tiș­tii să dea jos, cât pot ro­mâ­nii să realeagă.


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.