/ Miniblog
Care‑i șmecheria
10 iulie 2016

Mai demult, dar nu chiar foarte demult, am avut o deza­mă­gire să con­stat că la capi­tolul conști­ință civică Bog­dan Nau­movi­ci nu se ridică la nivelul cre­ativ­ității sale. Reclamele lui inedite și amuzante m‑au făcut să cred că e ceva spe­cial la el, iar aștep­tările mele erau mari. Din păcate, pen­tru bani, Nau­movi­ci a fost de acord să facă pub­lic­i­tate proiec­tu­lui Roșia Mon­tană, ba chiar a devenit un susțină­tor al proiec­tu­lui, încer­când să‑i convingă și pe alții că totul e ok.

Îl redescopăr acum încă o dată de partea greșită a bar­i­cadei, în priv­ința con­tribuției la achiz­iționarea operei Cumințe­nia pămân­tu­lui. Iată opinia lui:

Sunt curios cum a fost cam­pa­nia pen­tru Ateneu. Din­co­lo de fap­tul că toți știm slo­gan­ul — Un leu pen­tru Ateneu. Da‑s curios cum a fost cam­pa­nia, cum i‑a moti­vat pe români, care‑i șmecheria să ai un ateneu. Că, dacă mă convingeai că‑i o mare șmecherie să am un ateneu, cred că dădeam banii. Nu m‑a con­vins nimeni că‑i o mare șmecherie să am Cumințe­nia Pămân­tu­lui în Româ­nia.

Dragă Bog­dane, dă-mi voie să te luminez: nu e nici o șmecherie să avem Cumințe­nia pămân­tu­lui în Româ­nia. Așa cum nu e nici o șmecherie pen­tru francezi să aibă Mon­al­isa la Luvru. Vezi tu, nu toate lucrurile din lume tre­buie să fie șmecherii. Eu cre­deam că numai băieții de după blocuri gân­de­sc așa. Pe tine te cred­i­tam mai deștept, că știi deja că există și artă de val­oare, există și natură curată, există și alte chestii.

Dar tu… nim­ic! Bat­man, Bat­man!


Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Meniu