Fiecare vot

26 septembrie 2016

De fi­e­care dată când cri­tic iner­ția ro­mâ­ni­lor în fața sis­te­mu­lui po­li­tic, în min­tea mea se in­si­nu­ează în­dată gân­dul că nici eu nu dau pe di­na­fară cu ati­tu­di­nile ci­vice. Îmi place une­ori să mă au­to­li­niș­tesc cu ideea că scri­ind pe blog con­tri­bui și eu pu­țin la ac­țiu­nea so­ci­e­tă­ții ci­vile, mă­car ex­pri­mând opi­nii cri­tice față de lu­cru­rile care ies din nor­ma­li­ta­tea unui stat de drept. Dar, re­cu­nosc, e des­tul de pu­țin. Prea puțin.

Așa că anul ăsta am de­cis să fac mai mult. M‑am de­cis să de­vin ob­ser­va­tor la ale­geri. Ori­cum du­mi­nica din 11 de­cem­brie nu prea cred că o să fie prea ani­mată în plan per­so­nal, așa că că e un mo­ment nu­mai bun să ofer ceva so­ci­e­tă­ții. Mai ales că nici nu e greu. Plat­forma Fi­e­care Vot sim­pli­fică mult treaba. Și vă în­demn și pe voi să lu­ați în con­si­de­rare ideea.

Tot ce tre­buie să fa­ceți este să in­trați pe fiecarevot.ro și să vă în­scri­eți pen­tru a de­veni ob­ser­va­tori. Sunt câ­teva con­di­ții simple:

  • să fiți ne­u­tri: nu vor fi ac­cep­tați cei care sunt ac­ti­viști pen­tru un can­di­dat (sau cei care sunt chiar candidați)
  • să fiți ma­jor: doar cei peste 18 ani pot fi observatori
  • să fiți onești: spu­neți dacă sun­teți mem­bri în vreun par­tid, dacă aveți rude care can­di­dează sau dacă ați fă­cut cam­pa­nie pen­tru un candidat

Apoi veți sa­cri­fica niște ore, vreo 6 cred, ca să fiți in­stru­iți ce în­seamnă să fii ob­ser­va­tor și încă o zi, pe 11 de­cem­brie. Nu e chiar așa de mult, o dată la pa­tru ani. Hai că se poate!


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.