Dezinformări marca PSD

13 noiembrie 2016

Li­viu Drag­nea des­pre cri­te­ri­ile apli­cate pri­mu­lui mi­nis­tru pe care PSD îl va de­semna (apropo de de­cla­ra­ția lui Iohan­nis că nu va de­semna pe ci­neva cu pro­bleme penale):

Cri­te­ri­ile nu pot fi de­cât ale ro­mâ­ni­lor. În mo­men­tul în care ro­mâ­nii vo­tează, în­seamnă că și-au ex­pri­mat în­cre­de­rea în niște oa­meni, în niște can­di­dați, în niște par­tide pe care vor să le vadă la gu­ver­nare. Ar pu­tea ci­neva din țară sau din afara ță­rii să spună că vo­tul ro­mâ­ni­lor nu con­tează? Si­gur, ar pu­tea. Dar va fi pu­țin deranj.

Sti­lul in­con­fun­da­bil de dez­in­for­mare al PSD: dacă nu se nu­mește ca pre­mier per­soana pe care o vrem noi, în­seamnă că vo­tul ro­mâ­ni­lor a fost des­con­si­de­rat, ceea ce nu poate fi de­cât opera unor in­te­rese stră­ine și a ce­lor care îi ser­vesc pe acești stră­ini. în doar câ­teva pro­po­zi­ții avem de toate: na­țio­na­lism ieftin, fa­bri­ca­rea unor sce­na­rii po­li­tice, in­ter­pre­ta­rea in­ten­țio­nat ero­nată a pre­ve­de­ri­lor con­sti­tu­țio­nale cu pri­vire la for­ma­rea guvernului.

Nu, dom­nule Drag­nea, dacă nu veți fi nu­mit prim mi­nis­tru vo­tul ro­mâ­ni­lor n‑a fost des­con­si­de­rat. Pen­tru că prin acest vot veți ajunge în par­la­ment toți ăș­tia care sun­teți in­frac­tori con­dam­nați sau în curs de ju­de­cată. Po­po­rul nu vo­tează cine să fie prim mi­nis­tru, ci cine să meargă în par­la­ment. Res­tul sunt ne­go­ci­eri po­li­tice de for­mare a ali­an­țe­lor, iar pre­șe­din­tele are drep­tul să no­mi­na­li­zeze pe ci­neva pe care îl con­si­deră că e po­tri­vit pen­tru gu­ver­nare și are ca­pa­ci­ta­tea de a forma o majoritate.

Bi­ne­în­țe­les că știi și dum­ne­ata aceste lu­cruri. Dar nu te poți ab­ține să nu fii o ja­vră or­di­nară și să mis­ti­fici re­a­li­ta­tea, așa cum te-ai în­vă­țat până acum.

Ci­tește: Li­viu Drag­nea, des­pre pro­fi­lul vi­i­to­ru­lui pre­mier al PSD


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.