11 profesori corupţi

17 noiembrie 2016

M‑am luat cu con­dam­na­rea lui Adrian Se­ve­rin și am omis ști­rea asta. E de o sută de ori mai im­por­tantă. Pen­tru că vor­bește des­pre noi, po­po­rul, cei care ale­gem în frun­tea noas­tră oa­meni co­rupți. Pen­tru că mulți din­tre noi prac­ti­căm co­rup­ția cu ae­rul cel mai fi­resc din lume. Avem și jus­ti­fi­cări te­me­i­nice în min­tea noas­tră: pro­fe­so­rii sunt prost plătiți. Me­di­cii sunt prost plătiți. Și atunci se naște ideea că șpaga și fur­tul nu sunt con­dam­na­bile. Fac și ei ce pot, se descurcă.

Până nu ne vin­de­căm de acest mod de a gândi nu vom avea o so­ci­e­tate care res­pectă pro­fe­so­rii și me­di­cii. Vom rămâne o na­ție de cior­di­tori mă­runți care se fură și pe urmă se iartă reciproc.

Cur­tea de Apel Bu­cu­reşti a dat vi­neri, 11 no­iem­brie, sen­tinţe de­fi­ni­tive în do­sa­rul DNA pri­vind şpaga la Ba­ca­la­u­re­a­tul din 2012, desfă­şu­rat în ju­deţul Ia­lo­miţa. 11 pro­fe­sori, prin­tre care şi fosta şefă a In­spec­to­ra­tu­lui Şco­lar Ju­deţean Ia­lo­miţa, Oti­lia Du­mi­tru, au pri­mit pe­depse cu executare.

Ci­tește: Con­dam­nări de­fi­ni­tive într‑o an­chetă DNA. În­chi­soare cu exe­cu­tare pen­tru 11 pro­fe­sori co­ru­pţi, din Ia­lo­miţa | adevarul.ro


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.