Alianță Universală pentru Familie și Valori Tradiționale

17 noiembrie 2016

Eu cred că noi, ăș­tia care ne scan­da­li­zăm de ide­ile tâm­pite ale Coa­li­ției pen­tru Fa­mi­lie, avem o abor­dare com­plet greșită. Ne ener­văm pe stu­pize­ni­ile pe care in­di­vi­zii ăș­tia le de­bi­tează și ne apu­căm să le ex­pli­căm ra­țio­nal și lo­gic de ce n‑au drep­tate. Dar ast­fel de ar­gu­mente sunt pen­tru ei ca niște se­mințe arun­cate pe as­falt. Nici­o­dată nu vor as­culta sau, dacă vor as­culta, nu vor pri­cepe. Pen­tru că obiec­ti­vul lor nu este să gă­sească o so­lu­ție la o pro­blemă, ci să nege exis­tența pro­ble­mei și să facă o lege care să in­ter­zică tu­tu­ror să dis­cute des­pre ea.

Pe ei nu‑i in­te­re­sează fap­tul că ho­mo­se­xu­a­lii vor exista la fel de mulți sau pu­țini ca și până acum, nici că — scri­ind în con­sti­tu­ție că doar băr­bat și fe­meie pot con­sti­tui un cu­plu — nu vor îm­pie­dica ho­mo­se­xu­a­li­ta­tea. Tot ce vor ei este să-și im­pună punc­tul de ve­dere. Ca­pa­ci­ta­tea as­tea de a con­sti­tui o ma­jo­ri­tate co­vâr­și­toare care zdro­bește sub pu­te­rea ei in­te­li­gența, to­le­ranța și ra­țiu­nea al­tora este ca un drog. Într‑o lume în care mai ni­mic nu le iese în plan per­so­nal, li se pare pro­ba­bil foarte ten­tant să se simtă im­por­tanți prin fap­tul că au căl­cat pe cap alți oameni.

Și ne ener­văm, și ar­gu­men­tăm în gol, și ex­pli­căm până obo­sim. Și de­geaba. E clar că în di­rec­ția asta nu vom ob­ține ni­mic. Așa că iată ce vă propun:

  • În­fi­in­țăm o Ali­anță Uni­ver­sală pen­tru Fa­mi­lie și Va­lori Tra­di­țio­nale și pro­pu­nem o schim­bare în constituție.
  • Schim­ba­rea tre­buie să in­cludă obli­ga­ti­vi­ta­tea fi­e­că­rui ce­tă­țean de a plăti anual cel pu­țin un sa­la­riu lu­nar în con­tu­rile BOR, obli­ga­ti­vi­ta­tea de a merge în fi­e­care du­mi­nică la bi­se­rică timp de mi­nim 5 ore, obli­ga­ti­vi­ta­tea de a face pe­le­ri­naj ecu­me­nic cu do­na­ții la cu­tia mi­lei la cel pu­țin 10 mâ­năs­tiri în fi­e­care an, obli­ga­ti­vi­ta­tea pu­pă­rii anu­ale uneia din­tre moaș­tele im­por­tante ale or­to­do­c­și­lor. Pen­tru în­căl­ca­rea aces­tor obli­ga­ții se vor aplica amenzi dras­tice, cu even­tu­ala exe­cu­tare si­lită a ave­rii infractorului.
  • Adu­năm sem­nă­turi de la câ­teva mi­li­oane de proști (sunt des­tui care să muște la așa ceva) pen­tru a forța dez­ba­te­rea în parlament.

Și pe urmă ne­go­ciem cu ei: bă­gați ches­tia cu cu­plul în con­sti­tu­ție, o bă­găm și noi pe asta cu obli­ga­ți­ile. Fa­cem pa­riu că re­nunță? Prin­ci­piul nu e să le do­rești moar­tea, ci să‑i faci să și‑o do­rească singuri.


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.