Râdeați de Boc că‑i marionetă?

8 ianuarie 2017

E bine să nu ui­tăm, une­ori. Pe când era Bă­sescu pre­șe­dinte și Boc pre­mier, care era prin­ci­pala acuză la adresa gu­ver­nu­lui? Că este con­dus de fapt de alt­ci­neva, mai exact de Bă­sescu, că Boc este doar o ma­rio­netă, că de­ci­zi­ile ar tre­bui să se ia în pa­la­tul Vic­to­ria, nu în altă parte. Că Boc nu e băr­bat ade­vă­rat, dacă se lasă con­dus ca o pă­pușă de Bă­sescu. Asta în con­di­ți­ile în care, cel pu­țin la nivel de­cla­ra­tiv, cei doi ne­gau exis­tența unei ast­fel de in­flu­ențe și sus­ți­neau că ei doar se con­sultă în pri­vința as­pec­te­lor importante.

Și cine erau cei mai aprigi pro­tes­ta­tari ai aces­tui tan­dem? PSD și ar­mata sa de sus­ți­nă­tori fa­na­tici, care nu pier­deau nici o oca­zie să se de­clare șo­cați, si­de­rați, scan­da­li­zați, îngrijorați.

Ce se în­tâm­plă acum la PSD? Exact ace­lași lu­cru, cu o di­fe­rență: Grin­deanu re­cu­noaște des­chis că este pă­pușa lui Drag­nea. Dar de data asta toată su­fla­rea PSD de­clară: e bine, e foarte bine, așa tre­buie să fie. Pen­tru că Drag­nea me­rita să fie prim-mi­nis­tru, dar îl îm­pie­dică niște legi tâm­pite. Iar Grin­deanu nu este ma­rio­netă, nici nu e lip­sit de băr­bă­ție, ci este un va­j­nic sol­dat al par­ti­du­lui care s‑a pus în slu­jba țării.

Îmi amin­tesc de scena cu Re­ben­giuc la TVR, ime­diat după re­vo­lu­ție, când a adus în pla­tou un sul de hâr­tie igie­nică și i‑a in­vi­tat pe cei care îl lă­u­da­seră în anii co­mu­nis­mu­lui pe Ceau­șescu să se șteargă la gură. Lu­ați de aici pe­se­diști dragi! Poftă mare în continuare!


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.