Disperarea e periculoasă

21 ianuarie 2017

Toată ne­bu­nia asta din ul­tima vreme cu or­do­nanța de gra­ți­ere și de mo­di­fi­care a co­du­lui pe­nal ne arată că există o in­con­tes­ta­bilă grabă de a spăla po­li­ti­cieni cu pro­bleme. În ca­pul lis­tei e, de­si­gur, Drag­nea. Dis­pe­ra­rea e foarte mare pen­tru că în ur­mă­to­rul său do­sar nu poate de­pune nici un fel de probă în apă­ra­rea sa. Iar ex­pli­ca­ția este una foarte sim­plă: nu există nici un fel de apă­rare. Con­dam­na­rea este si­gură. Să re­ca­pi­tu­lăm: din pos­tura de pre­șe­dinte al Con­si­li­u­lui Ju­de­țean Te­le­or­man Drag­nea a dat dis­po­zi­ție să fie an­ga­jate două per­soane pe niște pos­turi li­bere din in­sti­tu­ție, apoi le‑a tri­mis să lu­creze la se­diul și în fo­lo­sul PSD, ce­rând unor an­ga­jați ai Con­si­li­u­lui Ju­de­țean să aco­pere fap­tul că cele două per­soane pri­meau sa­la­riu fără să se pre­zinte la muncă. Cele două per­soane au re­cu­nos­cut că așa s‑a în­tâm­plat, cei care au aco­pe­rit ho­ția au re­cu­nos­cut. Drag­nea tace. Ce ar mai pu­tea să spună în apă­ra­rea sa? Abu­zul în ser­vi­ciu este prac­tic dovedit.

Aproape si­mi­lară este și si­tu­a­ția lui Tă­ri­ceanu. Într-un do­sar de co­rup­ție în care a fost men­țio­nat ca mij­lo­ci­tor al unor re­la­ții ce au dus la co­mi­te­rea in­frac­țiu­nii, el a sus­ți­nut prin de­cla­ra­ție scrisă că nu a fost im­pli­cat și că nu‑l cu­noaște pe unul din­tre în­vi­nu­iți. Ul­te­rior, prin mar­tori, s‑a do­ve­dit că min­țea, că de fapt îl cu­noș­tea și că a mij­lo­cit într-ade­văr re­la­ția. Asta nu în­seamnă că el a fă­cut ile­ga­li­ta­tea cu pri­cina, dar în­seamnă că a în­cer­cat să as­cundă an­che­ta­to­ri­lor ade­vă­rul, obs­truc­ționând jus­ti­ția. La fel ca Drag­nea, Tă­ri­ceanu nu prea are apă­rare. De­cla­ra­ția sa min­ci­noasă e scrisă și semnată.

Pro­ba­bil mai sunt po­li­ti­cieni cu pro­bleme si­mi­lare. Pen­tru ei per­spec­tiva în­chi­so­rii e foarte pal­pa­bilă. Și asta îi aduce la dis­pe­rare. Iar oa­me­nii dis­pe­rați sunt pe­ri­cu­loși pen­tru că sunt ca­pa­bili de orice. În fond, ce au de pier­dut? Dacă nu le ies ma­ne­vrele cu le­gile, ori­cum ajung la pușcărie…


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.