Fără Hitler, Dragnea n‑ar fi existat

28 ianuarie 2017

Dacă jus­ti­ția ger­mană îl izola pe Hi­tler, aplicându‑i le­gea, Ger­ma­nia n‑ar fi tre­cut prin ca­ta­clis­mul pro­vo­cat de răz­boi. Nici Eu­ropa n‑ar fi tre­cut prin ca­ta­clis­mul pro­vo­cat de răz­boi. N‑ar fi exis­tat Yalta, iar Uniu­nea So­vi­e­tică ar fi fost un ex­pe­ri­ment po­li­tic eșuat și pe­ni­bil, aflat într-un co­laps eco­no­mic to­tal, pen­tru că ar fi fost lip­sit de pie­țele de des­fa­cere din blo­cul so­ci­a­list, de in­fu­zia de teh­no­lo­gie pro­dusă de răz­boi și de cre­di­bi­li­tate po­li­tică în fața unui con­ti­nent eu­ro­pean for­mat din de­mo­cra­ții puternice.

Ro­mâ­nia n‑ar fi ajuns sub pa­pu­cul ru­și­lor, Ceau­șescu ar fi fost un ci­zmar anal­fa­bet, re­vo­lu­ția n‑ar fi fost ne­ce­sară. Am fi fost pro­ba­bil azi cam pe unde e Ita­lia sau Gre­cia — nu cea mai te­ri­bilă de­mo­cra­ție, dar nici nu ne-ar fi fost ru­șine de noi.

Drag­nea n‑ar fi exis­tat pen­tru că într-un sis­tem po­li­tic cu tra­di­ție și va­lori mo­rale nu ar fi fost po­si­bilă as­cen­siu­nea unui go­lan pus pe furat.

In­cre­di­bil cât de mult con­tează une­ori sim­pla apli­care a jus­ti­ției. De aia e im­por­tant să fim mâine în stradă.

Dacă jus­ti­ția ger­mană îl izola pe Hi­tler aplicându‑i le­gea poate că Ger­ma­nia n‑ar fi tre­cut prin ca­ta­clis­mul pro­vo­cat de răz­boi. Dacă jus­ti­ția ro­mână îl cer­ceta și‑l ju­deca pe Drag­nea pen­tru toate ho­ți­ile co­mise n‑am fi avut acum la con­du­cere un con­dam­nat care con­tro­lează par­la­men­tul și guvernul.

Ci­tește: Drag­nea vs Hi­tler sau cum să re­gu­lezi o na­țiune | Aca­de­mia Catavencu


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.