Tic, tac!

2 februarie 2017

Eu cred că Drag­nea e fi­ert și se agață acum cu dis­pe­rare de ul­ti­mul pai prin această așa-zisă con­sul­tare cu li­de­rii din țară ai PSD-ului. Pen­tru ori­cine ju­decă pu­țin e evi­dent că li­de­rii ju­de­țeni sunt oa­me­nii agreați de el, iar dacă pică Drag­nea, pică și ei. E nor­mal să‑l sus­țină până în pân­zele albe. Deci ce con­clu­zio­nează ei în dis­cu­ți­ile avute nu e relevant.

Ceea ce e re­le­vant este că Drag­nea nu a în­drăz­nit să acuze pro­tes­ta­ta­rii de vi­o­len­țele de aseară. E clar că pla­nul a fost să se cre­eze o pro­vo­care care să ducă la des­cu­ra­ja­rea noas­tră. Pro­vo­ca­rea nu pu­tea fi pusă la cale de­cât de PSD pen­tru că doar ei ar fi avut ceva de câști­gat din asta. Dar pen­tru că re­ac­ția pu­blică a fost promptă și ma­ni­fes­tan­ții s‑au se­pa­rat ime­diat de huli­gani, era im­po­si­bil să se mai pre­tindă alt­ceva. Ceea ce și-au do­rit ei, un sce­na­riu în care în hora vi­o­len­țe­lor să se prindă toți cei pre­zenți, n‑a ie­șit. Tre­buie sal­vat ce se mai poate salva, adică apa­ren­țele. Iohan­nis e au­to­rul mo­ral, cică. Te um­flă râsul.

Dis­cur­sul lui Drag­nea este deci că — vezi Doamne — res­pectă drep­tul nos­tru de a pro­testa, dar ei nu ce­dează. Tac­tica lui este să în­cerce să ne des­cu­ra­jeze, fără a ne în­tă­râta mai tare. De aia nu a avut cu­ra­jul să pune vi­o­len­țele pe seama noas­tră, de aia in­sistă că nu ce­dează. În re­a­li­tate ni­meni, nici un gu­vern din lume, nu poate re­zista pre­siu­nii uri­așe pe care o pun atâ­ția oa­meni ie­șiți în stradă. Peste încă 1–2 zile am­ba­sa­dele stră­ine, UE și or­ga­nis­mele in­ter­națio­nale vor pune mâna pe te­le­foane și‑l vor suna direct.

El știe asta. Sin­gura șansă pe care o are este să ce­dăm noi. Și asta nu se va în­tâm­pla. Cu fi­e­care zi care trece miza crește. Azi vrem re­tra­ge­rea or­do­nan­țe­lor. Mâine vom vrea și că­de­rea gu­ver­nu­lui. Po­imâine nu vom ceda până nu se fac ale­geri an­ti­ci­pate. Te-ai prins Li­vi­ule cu ce te joci?

Tic, tac, tic, tac!


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.