Celor care n‑ați fost la vot

4 februarie 2017

Vă mul­țu­mesc că acum ie­șiți în stradă. Dar vă in­vit să fiți in­te­li­genți și să în­vă­țați din ero­rile tre­cu­tu­lui. Poate că în de­cem­brie, la vot, v‑ați zis în si­nea voas­tră că PNL e de ra­hat. Cam așa e. Că USR sunt ne­copți po­li­tic. Și asta e ade­vă­rat. Și că, în fond, ce mare pa­gubă poate să facă PSD? Aici ați greșit. Iată ce pot face. Și, cre­deți-mă, încă n‑au ter­mi­nat. Chiar dacă vor re­trage or­do­nanța asta idi­oată, sunt încă multe pe care le pot face în vi­i­tor. Încă nu știm de ele, dar ni le pu­tem imagina.

Vă pot asi­gura că în mo­men­tul de față prin­ci­pala lor pro­blemă este că nu au ba­nii ne­ce­sari ca să dea po­me­nile pe care le-au pro­mis. Aleargă acum după pro­fi­tu­rile com­pa­ni­i­lor de stat și ale re­gi­i­lor auto­nome. Vor să le ia 90% din ele. L‑au lă­sat pe Vă­că­roiu, omul lor, cu bu­get in­su­fi­cient la Cur­tea de Con­turi (aici s‑ar pu­tea să fie și o in­ten­ție de a slăbi ca­pa­ci­ta­tea de con­trol a in­sti­tu­ției în ve­de­rea po­tlo­gă­ri­i­lor care se pre­gă­tesc). E o dis­pe­rare ge­ne­rală după bani. Nu le vor ajunge. Eco­no­mia nu va crește așa cum prog­no­zează ei. Ce vor face atunci?

Vor veni după sa­la­ri­ile noas­tre, ale ce­lor din pri­vat. Vor în­cepe să vor­bească tot mai des des­pre im­po­zit pro­gre­siv. Vă amin­tiți că Da­niel Con­stan­tin a spus asta într-un in­ter­viu și Drag­nea s‑a su­pă­rat foarte tare? Nu po­me­nești de fu­nie în casa spân­zu­ra­tu­lui. Nu tre­buie să știm ce ni se pregătește.

Asta pot face cei de la PSD. Cu doar câ­teva sute de mii de vo­turi an­tiPSD în plus azi am fi avut gu­vern de dreapta cu Cio­loș în frunte. Amin­tiți-vă asta la ur­mă­toa­rele ale­geri. E ok să gre­șești o dată. Dar nu e ok să nu în­veți ni­mic din gre­șeli și să le repeți.


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.