Azi se întâmplă chestii

8 februarie 2017

Ai e o zi im­por­tantă, se în­tâm­plă o su­me­de­nie de chestii.

  1. Se dez­bate mo­țiu­nea de cen­zură in­tro­dusă de PNL-USR îm­po­triva gu­ver­nu­lui. Rămâne e vă­zut dacă unii par­la­men­tari PSD vor face frondă și vor vota pen­tru că­de­rea gu­ver­nu­lui. Spe­ran­țele sunt foarte slabe, dar nu in­e­xis­tente. În PSD a în­ce­put să apară tot mai clar o opo­zi­ție in­ternă la me­to­dele lui Dragnea.
  2. Se ju­decă la CCR se­si­za­rea de con­flict in­sti­tu­țio­nal în­tre pu­te­rile sta­tu­lui, ge­ne­rată de or­do­nanța 13. Mo­ment im­por­tant, pen­tru că în ca­zul în care CCR con­stată con­flic­tul, nu știm ce ur­mează să re­co­mande — nu există un precedent.
  3. Cur­tea de Apel Bu­cu­rești ju­decă, ce­re­rea pro­cu­ro­ru­lui ge­ne­ral Au­gus­tin La­zăr de sus­pen­dare a or­do­nan­ței 13. Tot­o­dată, va fi dez­bă­tută și ce­re­rea de­pusă de Aso­ci­a­ția Sal­vați Bu­cu­reștiul prin care se so­li­cită anu­la­rea or­do­nan­ței. E po­si­bil ca pro­ce­sele să rămână fără obiect, după ce gu­ver­nul a abro­gat OUG 13.
  4. În fine, Tă­ri­ceanu are ter­men în do­sa­rul în care este acu­zat de măr­tu­rie min­ci­noasă și fa­vo­ri­za­rea infractorului.

 


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.