Dragnea și politica externă

14 februarie 2017

Ma­rele po­li­ti­cian Li­viu Drag­nea a pus ba­zele unei co­la­bo­rări fruc­tu­oase cu ad­mi­nis­tra­ția ame­ri­cană. Nu­mai că le‑a pus într-un loc greșit. Eu zic să dea fuga la Wa­shin­gton să mai în­cerce o dată. Poate gă­sește pe ci­neva care nu e vân­dut ru­și­lor. Sau poate ăsta era de fapt obiectivul???

Li­viu Drag­nea, în SUA, pe 18 ianuarie:

As­tăzi am avut o dis­cu­ție in­for­mală foarte bună cu dom­nul Mi­chael Flynn, vi­i­to­rul con­si­lier pen­tru se­cu­ri­tate na­țio­nală în noua ad­mi­nis­tra­ție Trump.
Am dis­cu­tat des­pre per­spec­ti­vele ex­ce­lente ale par­te­ne­ri­a­tu­lui stra­te­gic din­tre Ro­mâ­nia și Sta­tele Unite și des­pre fap­tul că se­cu­ri­ta­tea na­țio­nală și sta­bi­li­ta­tea re­pre­zintă doi fac­tori esen­ți­ali pen­tru dezvol­ta­rea și pros­pe­ri­ta­tea unei na­țiuni. L‑am asi­gu­rat că ac­tu­a­lul gu­vern de la Bu­cu­rești va res­pecta an­ga­ja­men­tul Ro­mâ­niei de a aloca 2% din PIB pen­tru apă­rare, iar dân­sul mi‑a con­fir­mat in­te­re­sul spe­cial al SUA față de Ro­mâ­nia și do­rința noii ad­mi­nis­tra­ții ame­ri­cane de a dezvolta par­te­ne­ri­a­tul cu țara noastră.

Știri din SUA, azi:

Mi­chael Flynn, aflat în cen­trul unei con­tro­verse pri­vind dis­cu­ţi­ile sale cu am­ba­sa­do­rul rus la Wa­shin­gton, a de­mi­sio­nat din fun­cţia de con­si­lier pen­tru se­cu­ri­tate na­ţio­nală. De­ci­zia sa a ve­nit ime­diat după ce presa a scris că De­par­ta­men­tul de Jus­ti­ţie a aver­ti­zat ad­mi­nis­tra­ţia Trump, luna tre­cută, că Flynn nu a spus ade­vă­rul au­to­ri­tă­ţi­lor în le­gă­tură cu dis­cu­ţi­ile sale cu am­ba­sa­do­rul rus şi ar pu­tea fi vul­ne­ra­bil la şan­taj din par­tea Moscovei.


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Muresan Rodica

    Asta chiar e bună! Oare au aflat si antenutele???


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.