Teoria oportunității la PSD

20 februarie 2017

Li­viu Avram, jur­na­lis­tul de la Ade­vă­rul, pu­blică pe Fa­ce­book o fo­to­gra­fie a unui te­ren de fo­tbal con­struit în co­muna Brus­turi, ju­de­țul Bi­hor. Ce‑l face re­mar­ca­bil este am­pla­sa­rea foarte in­e­dită: te­re­nul e în pantă. De cinci ani, de când a fost inau­gu­rat, te­re­nul nu a fost fo­lo­sit nici­o­dată. Oare de ce? 🙂

Un alt Li­viu, pre­șe­dinte PSD, le‑a zis azi pri­ma­ri­lor din țară să nu le mai fie frică de DNA, pen­tru că vor da legi în par­la­ment care să in­ter­zică pro­cu­ro­ri­lor să ana­li­zeze oport­u­ni­ta­tea mă­su­ri­lor lu­ate de pri­mari. Jus­ti­ția tre­buie să ana­li­zeze nu­mai le­ga­li­ta­tea. Deci, apli­când te­o­ria la exem­plul de mai sus, dacă pri­ma­rul a cum­pă­rat cu acte în re­gulă ma­te­ri­a­lele și ser­vi­ci­ile de con­stru­ire a sta­dio­nu­lui, DNA n‑are ce să se bage.

Și atunci cum fa­cem cu ba­nii arun­cați pe sta­di­oane con­stru­ite în pantă sau alte ba­za­co­nii? Păi, zice PSD, la ur­mă­toa­rele ale­geri pri­ma­rii res­pec­tivi n‑o să mai fie vo­tați de ne­nea Ghe­or­ghe și tanti Ma­ria din sa­tul res­pec­tiv. Și uite așa sunt sanc­țio­nați fi­indcă au luat o de­ci­zie greșită de oportunitate.

Nu­mai că viața bate fil­mul. Ne­nea Ghe­or­ghe și tanti Ma­ria tot pe pri­ma­rul ăla o să‑l vo­teze. Știți de ce? Păi nea Ghe­or­ghe o să‑l vo­teze pen­tru că are da­to­rie pe ca­iet la bir­tul pri­ma­ru­lui (sau al lui frate’su/văr’su) și vrea să i se șteargă mă­car ju­mă­tate din ea. Tanti Ma­ria o să‑l vo­teze pen­tru că pri­mește aju­tor so­cial și nu­mai dom’ pri­mar a ajutat‑o să‑l ob­țină. Și amân­doi o să‑l vo­teze pen­tru că, dacă stau ei și se gân­desc nițel, ba­nii pen­tru sta­dion nici nu i‑au plătit cei din sat. Că din ve­ni­tu­rile re­a­li­zate acolo nici be­cul de la pri­mă­rie nu-și per­mi­teau să‑l țină aprins toată noaptea.

Ba­nii pen­tru sta­di­oa­nele în pantă sunt din ta­xele de la mul­ti­na­țio­nale, de la fir­mele pri­vate și de la an­ga­ja­ții din orașe, acolo unde se în­tâm­plă afa­ce­rile re­ale. Și toți ăș­tia nu pot să‑i sanc­țio­neze pe vi­no­vați, pen­tru că ei nu vo­tează pri­ma­rul din Brusturi.

Așa că pri­ma­rii din sa­tele ro­mâ­nești pot să spargă ba­nii pe orice tâm­pe­nie, nu­mai să aibă acte le­gale. Că de res­tul se ocupă dom’ Drag­nea. Cam asta e te­o­ria oport­u­ni­tă­ții la PSD.

Nu că e mișto?

Jur­na­lis­tul Li­viu Avram de la Ade­va­rul a pos­tat azi pe Fa­ce­book ima­gi­nea cu sta­dio­nul din sa­tul Brus­turi, co­muna Fi­nis, ju­de­tul Bi­hor. Con­struit IN PANTA, te­re­nul e sen­za­tia lo­ca­li­ta­tii. Din pacate

Ci­tește: NU E GLUMA! Pe acest te­ren ar tre­bui sa se joace fo­tbal in Ro­ma­nia! Cat a cos­tat si unde se afla — www.sport.ro


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Tomei Dorin

    Pe­ni­bil …

  2. Gabi Rosca

    Vezi cine fa­cea te­re­nuri de sport in panta ‚cei care tipa as­tazi cel mai tare dreapta vos­tra pe care o ado­rati ‚care au ab­sor­bit fon­duri 0.Mai ai si tu­peul sa vorbesti.

  3. Constantin Isac

    Stii cumva unde este acest te­ren sau fa­ceti poze tru­cate si vor­biti aiurea

  4. Marian Sava

    Oare cine l- a con­struit? Nu­ti­sor? Ori­cum pre­mier era nea Emil sluga marinarului.

    • Barbu Marius

      Nu, te­re­nul este fă­cut în vre­mea gu­ver­nă­rii lui Bom­bo­nel sau al lui Puie Monta

  5. Dida Zaharia

    Dacă pri­ma­rul care a con­struit acest te­ren de fo­tbal este PNL sau PDL vă ce­reți scuze in ziar?

    • Jurnal de drum

      Ce im­por­tanță are cu­loa­rea po­li­tică a pri­ma­ru­lui? Ca­zul de la Brus­turi e doar un exem­plu de pri­mar in­com­pe­tent sau hoț (nu știu care din ele sau dacă nu cumva amân­două). PSD vrea să ofi­ci­a­li­zeze acest com­por­ta­ment, fără dis­cri­mi­nare de partid.

    • Barbu Marius
  6. Vasile Niculae

    Alo Gogule,ia ghici cine era acum 5ani la guvernare?

    • Jurnal de drum

      Nu știu, Go­gule, dar n‑are im­por­tanță. Tex­tul ăsta spune două lu­cruri dis­tincte: 1 că există pri­mari care iau de­ci­zii (in­ten­țio­nat) greșite și 2. că PSD vrea ca acești oa­meni să nu dea so­co­teală în fața nimănui.

    • Barbu Marius

      Puie Monta


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.