Tudorel cel incompetențel

13 martie 2017

Azi DNA a ex­pli­cat cu su­biect și pre­di­cat că eva­lu­a­rea pro­fe­sio­nală a pro­cu­ro­ri­lor nu poate fi fă­cută de­cât de CSM. Pe în­țe­le­sul tu­tu­ror, sin­gura in­sti­tu­ție care se poate pro­nunța asu­pra pro­fe­sio­na­lis­mu­lui cu care sunt tra­tate ca­zu­rile în­cre­din­țate pro­cu­ro­ri­lor este CSM.

Pe seară, dom­nul Tu­do­rel — onor mi­nis­tru al jus­ti­ției și rec­tor al Uni­ver­si­tă­ții din Iași — se gân­dește că ar fi bine să ne arate cât de in­com­pe­tent e el și zice (printr-un co­mu­ni­cat de presă) că mi­nu­na­tul lui mi­nis­ter are drep­tul să ve­ri­fice efi­cienţa ma­na­ge­ri­ală şi mo­dul de în­de­pli­nire a atri­bu­ţi­i­lor de ser­vici de că­tre procurori.

Bre, Tu­do­rele! Una e pro­fe­sio­na­lis­mul, alta e efi­ciența ma­na­ge­ri­ală și atri­bu­ți­ile de ser­vici. Ca să pri­cepi și tu, că te văd cam nepregătit:

  • atri­bu­ți­ile de ser­vi­ciu sunt alea din fișa pos­tu­lui, adică poți să‑i ve­ri­fici pe pro­cu­rori dacă res­pectă pro­ce­du­rile in­terne, dacă nu chiu­lesc, dacă se pre­zintă la ser­vi­ciu, dacă pri­mesc do­sare și se ocupă de ele șamd
  • pro­fe­sio­na­lis­mul e ăla care zice cum te ocupi de ca­zu­rile în­cre­din­țate, adică ce fel de me­se­rie știi, ca procuror.

Tot n‑ai în­țe­les? Bine, îți ex­plic așa: poți să-ți în­de­pli­nești atri­bu­ți­ile de ser­vici chiar dacă ești cel mai slab pro­cu­ror, adică nu-ți re­zolvi do­sa­rele de prost ce ești. În ca­zul ăsta nu e treaba ta, Tu­do­rele, să‑l sanc­țio­nezi, e treaba CSM-ului să‑l în­trebe: bă, da’ tu chiar nu ești în stare să re­zolvi un do­sar? Sau poți să fii bri­li­ant ca pro­cu­ror și să re­zolvi toate do­sa­rele în­cre­din­țate, dar să în­târ­zii la muncă în fi­e­care zi, să vii ușor par­fu­mat di­mi­neața și să ai prea pu­ține do­sare în lu­cru. Aici e treaba mi­nis­te­ru­lui să‑l ia la în­tre­bări pe pro­cu­ror: bă, pro­cu­ro­rule, ne miș­căm și noi mai cu talent?

Apli­cat la ca­zul tău, Tu­do­rele, e cam așa: tu ha­bar n‑ai des­pre ce vor­bești, dar te duci con­ști­in­cios la mi­nis­ter în fi­e­care zi. Adică n‑ai o pro­blemă cu atri­bu­ți­ile de ser­vici, ai o pro­blemă cu profesionalismul.

Ci­tește: Mi­nis­ter: Mi­nis­trul Jus­ti­ţiei are drep­tul de a ve­ri­fica efi­cienţa ma­na­ge­ri­ală a lui La­zăr şi Kovesi


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.