Homo nastaseniensis

24 aprilie 2017

Toată viața lui, Ilie  Năs­tase a trăit pe seama ex­tra­or­di­na­ru­lui său ta­lent spor­tiv. De ani de zile toți cei care îl cu­nosc îi gă­sesc scuze pen­tru com­por­ta­men­tele scan­da­loase pen­tru că a fost un mare ta­lent și pen­tru că a stat prin pre­a­jma mul­tor oa­meni ce­le­bri. Cu toate as­tea cred ca tre­buie să ad­mi­tem cu to­ții că la 70 de ani Năs­tase nu mai este de­cât un go­lan cu ma­niere de Fe­ren­tari, un in­di­vid care face de râs nu doar ima­gi­nea ro­mâ­ni­lor, ci no­țiu­nea de om ci­vi­li­zat în general.

E o formă pre­i­s­to­rică de pri­mată, care a știut să dea cu un băț într‑o minge, dar a ră­mas la nive­lul ci­vi­li­za­ției gro­te­lor. E ul­ti­mul exem­plar din Homo nas­ta­se­nien­sis. Și cred că ar tre­bui tri­mis unde îi e lo­cul, nu pe te­re­nul de te­nis, ci într‑o sală din mu­zeul Antipa.

La 48 de ore după in­ci­den­tele urâte de la Ma­maia, că­pi­ta­nul ne­ju­că­tor al Ro­mâ­niei a în­cer­cat să-şi jus­ti­fice comportamentul.

Ci­tește: Năs­tase, sfi­dă­tor: „Da! I‑am zis că e o curvă. Tri­mi­teţi-mă la pu­ş­că­rie“. Pri­mele de­cla­ra­ţii ale fos­tu­lui li­der mondial | adevarul.ro


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.