Meciul Dragnea-Ponta se joacă

16 iunie 2017

Dacă aveți im­pre­sia că to­tul s‑a sfâr­șit o dată cu ex­clu­de­rea din par­tid a lui Grin­deanu și anun­țul de de­pu­nere a mo­țiu­nii de cen­zură, eu zic că nu s‑a ter­mi­nat încă. Nu­mi­rea lui Ponta ca se­cre­tar ge­ne­ral al gu­ver­nu­lui mă con­vinge că gru­pul Ponta-Grin­deanu nu a ce­dat încă. Cel mai pro­ba­bil miș­ca­rea asta are ros­tul de a da un sem­nal ce­lor care sunt apro­pi­ați lui Ponta că răz­bo­iul nu e pier­dut și că e mo­men­tul să strângă rân­du­rile pen­tru a‑l răs­turna pe Drag­nea de la con­du­ce­rea PSD. Pen­tru că, dacă Drag­nea în­cearcă să treacă mo­țiu­nea de cen­zură prin par­la­ment și eșu­ează, e game over pen­tru el.

Iar pro­ba­bi­li­ta­tea de a se în­tâm­pla asta nu e ne­gli­ja­bilă. PSD și ALDE au ne­voie de 233 de vo­turi pen­tru a răs­turna gu­ver­nul, iar ei au acum 245 de par­la­men­tari. Doar 13 din­tre ei tre­buie să dez­er­teze, să lip­sească ne­aș­tep­tat de la vot și Grin­deanu rămâne pre­mier. Pe ce pro­gram de gu­ver­nare? Asta va fi in­te­re­sant de vă­zut, dacă se va ajunge acolo.

În orice caz Drag­nea și Ponta ri­dică miza con­flic­tu­lui lor. Drag­nea l‑a ex­clus din PSD pe Grin­deanu. Ponta a in­trat în gu­vern și l‑a pro­vo­cat: ex­clude-mă și pe mine dacă ai cu­raj! Nu e vreo ve­se­lie ce se în­tâm­plă acum în Ro­mâ­nia, dar tre­buie să re­cu­nosc că e interesant.


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Anda Badea

    Eu cred ca to­tusi opo­zi­tia va vota pen­tru mo­tiune. Ponta si Grin­deanu tre­buie sa con­vinga mult mai multi de 13 PSD-isti cacsa guverneze.

    • Sebastian Alexandru

      Nu e vorba de a gu­verna aici.. n‑a fost vorba nici­o­data. E vorba de se­fia PSD. Drag­nea l‑a cal­cat pe cap pe Vic­to­ras si asta as­teapta de mult oca­zia sa in­toarca fa­vo­rul. Grin­deanu, apa­rent, si‑a adus aminte ca are si el o li­mita in a su­porta umi­lin­tele ba­ro­nu­lui. Jo­cul e de ti­pul “mu­rim de ga­tul tau, Dragneo”.

    • Anda Badea

      Evi­dent ca nu este des­pre “a gu­verna”, ci des­pre “a fi la gu­ver­nare” pen­tru a im­parti bani. Also, evi­dent ca e ra­fu­iala in­terna in­tre Ponta si Drag­nea, iar miza este “a fi la gu­ver­nare”, pen­tru ca asa pui mana pe se­fia par­ti­du­lui. Insa, I had ano­ther po­int, le­gat de cal­cu­lele lui So­rin din ar­ti­col, si anume: el zice acolo ca lui Grin­deanu si Ponta le tre­buie sa con­vinga ma­xim 13 PSD-isti ca sa nu tre­aca mo­tiu­nea, iar eu spun ca nu sunt su­fi­cienti, pt ca opo­zi­tia sper/cred ca va alege sa nu se bage in ra­fu­iala in­terna sus­ti­nand “raul cel mai mic”, adica pe Ponta.

    • Sebastian Alexandru

      Ca ar tre­bui mai multi sunt de acord. Ca n‑ar tre­bui sa se bage lu­mea in ra­fu­iala lor in­terna, nu. Cred ca acest joc, in­di­fe­rent cine va iesi in­vin­ga­tor, este fix re­zul­ta­tul ie­si­tu­lui in strada din fe­bru­a­rie. Cred ca buba s‑a um­flat si e pe cale sa se sparga. Iar eu nu-mi do­resc ni­mic mai mult de la po­li­tica ro­ma­neasca de­cat sa vad un PSD di­vi­zat, im­par­tit in­tre poli de pu­tere, fara un “fear­less lea­der ato­tpu­ter­nic”. Adica un fel de PNL sau USR :))

    • Anda Badea

      Pai Seba, daca se baga sau nu se baga, tot o sa fie unul, pen­tru ca asa func­tio­neaza par­ti­dul asta. Daca nu se baga, pre­su­pun ca ra­mane Drag­nea, dar sla­bit, daca se baga, o sa fie Ponta, gi­rat intr-un fel de opo­zi­tie. De cand il vrem pe Ponta?

    • Sebastian Alexandru

      Ponta a pier­dut orice sansa in 2015. Tot ce poate spera e sa se raz­bune si sa aiba, in cel mai bun caz, un loc cal­dut. Cred ca e foarte con­sti­ent de asta, de-aia il si ve­dem asa amu­zat de si­tu­a­tie, e o oca­zie ne­spe­rata sa nu moara fara sa se raz­bune. Cine ar pu­tea sa preia postu de fu­hrer e Grin­deanu, dar nu cred c‑o s‑o faca… ma rog, pana la urma ar­gu­men­tam de­geaba, fi­e­care cu pa­re­rile lui. Eu ra­man la a mea, cum ca o cloaca de hoti care fi­erbe si se bate e mult mai pu­tin pe­ri­cu­loasa ca una care co­o­pe­reaza in­tru si­ner­gia furtului.

    • Anda Badea

      Pai la faza cu “o cloaca de hoti care fi­erbe si se bate e mult mai pu­tin pe­ri­cu­loasa ca una care co­o­pe­reaza in­tru si­ner­gia fur­tu­lui” sun­tem de acord. Eu con­si­der ca orice par­tid de opo­zi­tie care are pre­ten­tia ca nu e din ace­easi ca­te­go­rie cu PSD-ul, nu tre­buie sa in­tre in lupta lor interna.

    • Sebastian Alexandru

      Si care par­tid ar fi ala? Sin­gu­rul par­la­men­tar de care eram si­gur ca nu‑i co­rupt si hot n‑a mai prins loc in par­la­ment, se joaca cu del­fi­nii acasa :)) La­sand gluma la o parte, cred ca nu e nici­o­data un pa­cat, ori­cat de sfant ai fi, sa‑i pui o pie­dica unuia ca Drag­nea cand trece cu na­sul pe sus pe langa tine…


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.