Unde lovește PSD

29 iunie 2017

Un prim efect al im­po­zi­tă­rii pe ci­fra de afa­ceri: să zi­cem că o firmă ves­tică sau ame­ri­cană a des­chis în Ro­mâ­nia o firmă pro­prie de software, ca să-și facă apli­ca­ți­ile aici. Au an­ga­jat oa­meni, îi plă­tesc cu sa­la­rii bune, dar nu re­a­li­zează nici un pro­fit. Pen­tru că de fapt în Ro­mâ­nia nu vând ni­mic, au doar un cen­tru de cost. Vi­rează din țara lor doar atâ­ția bani câți e ne­voie ca să aco­pere sa­la­ri­ile și cos­tu­rile cu bi­ro­u­rile. Să zi­cem că e vorba de 30 mi­li­oane de euro pe an. Fac pro­fit zero, deci plă­tesc taxe zero. 30 de mi­li­oane de euro bă­gate în Ro­mâ­nia. Nu‑i rău. Știți câte din as­tea sunt? Vă spun eu: multe.

Gu­ver­nul PSD toc­mai i‑a anun­țat că le‑a mă­rit chel­tu­ie­lile cu 3%. Pen­tru că taxa va fi pe ci­fra de afa­ceri. Adică im­po­zi­tul nu va fi 16% X 0 euro pro­fit, ci 3% x 30 mi­li­oane euro ci­fră de afa­ceri. Adică firma aia tre­buie să tre­buie să mai dea încă un mi­lion de euro, fără să pri­mească ni­mic în schimb. Doar fi­indcă așa vor mu­ș­chii lui dom’ Dragnea.

O fi bine?


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Ovi Tamasan

    Daca im­po­zi­tul e de 3% e na­sol, dar n‑a zis ni­meni ca e 3%. Poate‑i 1%; sau 0.5%.

    Apoi, poate ca, fix ca la mi­cro­in­tre­prin­deri, poti sa alegi daca pla­testi im­po­zit pe pro­fit sau pe ve­nit — ca se dis­cuta si asta.

    Si in cele din urma, poate ca ma­sura n‑o sa fie im­ple­men­tata. Am au­zit ca ar con­tra­veni re­gu­li­lor UE.

    Cu atat de multi “daca”, de ce sa ne dam toti de cea­sul mortii?


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.