26 de oameni înecați

20 august 2017

Vara asta avem re­cord de per­soane îne­cate în mare. Nu‑i o veste bună, de­si­gur. Dar văd că se tot dis­cută des­pre in­sta­u­ra­rea unor re­guli mai stricte în pri­vința pla­je­lor, ca să nu se mai ajungă la si­tu­a­ții din as­tea. Poate că așa ar tre­bui, nu știu ce să zic. Mie unul mi se pare că sim­plul fapt de a afla această sta­tis­tică ar tre­bui să‑i dea de gân­dit unui om să­nă­tos la cap. Să‑l de­ter­mine să se gân­dească de doua ori îna­inte de a in­tra în apă când sal­va­ma­rii au ri­di­cat stea­gul roșu.

Însă, ori­cum am da‑o, tre­buie să re­cu­noaș­tem des­chis: o po­li­ție care să ne apere de pro­pri­ile erori de ju­de­cată nu se poate numi po­li­ția pla­je­lor. Se nu­mește sim­plu Po­li­ția Pros­tiei Omenești.

Echi­pa­jele me­di­cale de la punc­tele de prim-aju­tor in­sta­late pe pla­jele li­to­ra­lu­lui ro­mâ­nesc au in­ter­ve­nit in peste 900 de ca­zuri, în­ce­pând cu 15 iu­nie, a de­cla­rat du­mi­nica se­cre­ta­rul de stat in Mi­nis­te­rul Afa­ce­ri­lor In­terne (MAI) Raed Ara­fat, pre­ci­zând ca, de la în­ce­pu­tul se­zo­nu­lui, au exis­tat 26 de ca­zuri de înec.

Ci­tește: Raed Ara­fat: 26 de oa­meni au mu­rit ine­cati in mare vara asta. Sunt dis­cu­tii pri­vind in­fi­in­ta­rea unei po­li­tii a pla­je­lor, tre­buie sa se ajunga si la sanc­tiuni — Esen­tial — HotNews.ro


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.