Trei milioane de oameni

25 august 2017

Coa­li­ția pen­tru Fa­mi­lie zice ca are trei mi­li­oane de sem­nă­turi pen­tru mo­di­fi­ca­rea con­sti­tu­ției în sen­sul de­fi­ni­rii fa­mi­liei ca în­te­me­iere prin că­să­to­ria unui băr­bat și a unei fe­mei. De­si­gur, spun ei, trei mi­li­oane de oa­meni nu se pot în­șela. Există o in­te­li­gență co­lec­tivă, care se ma­ni­festă în mod cert la un ast­fel de nu­măr de per­soane. Și eu mă gândesc…

Dacă am face un re­fe­ren­dum prin care am pro­pune ca toți ți­ga­nii să fie duși cu forța într-un la­găr în­chis cu sârme ghim­pate și păzit de gar­dieni mi­li­tari, oare s‑ar găsi 3 mi­li­oane de ro­mâni care să spună că e o idee bună? Există su­fi­cientă ură îm­po­triva aces­tei minorități?

Dacă am face un re­fe­ren­dum și am pro­pune ca toți ma­ghia­rii din Ro­mâ­nia să fie ex­pro­pri­ați și de­por­tați în Un­ga­ria, oare s‑ar găsi trei mi­li­oane de ro­mâni care să sem­neze ce­re­rea asta? Există în­de­a­junsă ran­chiuna is­to­rică îm­po­triva aces­tei etnii?

Las în­tre­bă­rile des­chise. Când aveți un răs­puns sin­cer la ele, re­lu­ați ar­gu­men­tul Coa­li­ției pen­tru Fa­mi­lie: trei mi­li­oane de oa­meni nu se pot înșela.

Ba da.


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.