Despre usturoi și patriotism

15 octombrie 2017

Ca să fie foarte clar și foarte con­cret: când vor­bim de pa­tri­o­tism nu e vorba des­pre bă­tu­tul cu pum­nul în piept pen­tru ce au fă­cut sau nu ge­ne­ra­ți­ile an­te­ri­oare ale is­to­riei, ci des­pre ceea ce sun­tem noi în stare să fa­cem, azi, aici. Ca de exem­plu să nu mă­sluim un pro­dus na­țio­nal apre­ciat, doar de dra­gul pro­fi­tu­lui. Pen­tru că în­seamnă că, dacă fa­cem așa ceva, în­seamnă că sun­tem niște in­di­vizi oport­u­niști care nu me­rită să rămână în is­to­rie ca națiune.

Co­muna Râm­ni­celu, ju­deţul Bu­zău, este re­nu­mită în toată ţara pen­tru us­tu­ro­iul care nu are ri­val în pieţele agro-ali­men­tare. Până şi stema co­mu­nei de lângă Râm­nicu Să­rat are de­se­nată o că­pă­ţână de us­tu­roi, semn că aceasta este le­guma spe­ci­fică zo­nei. Us­tu­ro­iul de Râm­nic a ajuns însă pro­dus de con­tra­bandă care le‑a adus unora din­tre lo­cal­nici o pros­pe­ri­tate du­bios de ra­pidă. Do­vadă stau ze­cile de vile uri­aşe, unele aflate încă în construcţie.

Ci­tește: VIDEO Ma­fia us­tu­ro­i­u­lui de Râm­ni­celu. Cum şi-au tras sam­sa­rii vile uri­aşe din co­me­rţul cu le­gume aduse din Olanda, dar pre­zen­tate ca fi­ind ro­mâ­neşti | adevarul.ro


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.