Nimic nu s‑a schimbat în privința așa ziselor curente politice, ne întoarcem la situația de acum zece ani, când dreapta împreună cu UDMR abia puteau compensa PSD-ul, iar micile partide intrate în parlament aveau rolul de balama pentru una din părți. Nu‑i vorbă, chiar și UDMR s‑a complăcut adesea în acest rol infam.
E cât se poate de limpede că PSD va avea propriul candidat la președenție și va câștiga aceste alegeri, în condițiile în care atribuțiile prezidențiale nu mai pot fi modificate în timp util. Din punctul lor de vedere poziția de președinte decorativ putea fi cedată lui Antonescu. Însă un președinte puternic, cu atribuții în zona politicii externe și a serviciilor secrete, nu e ceva ce poate fi cedat altcuiva. Ponta va fi probabil următorul în scaunul de la Cotroceni.
Crin Antonescu și al său PNL încep să deconteze îndelungatul și nefericitul mariaj cu un partid socialist. Alegătorii lor se repliază, probabil către zona de indiferență a celor care refuză să mai voteze. Poate că așa se explică și schimbarea de ton a liderului penelist, care poate începe să înțeleagă că alianța USL devine pe zi ce trece tot mai toxică sieși și partidului.
![]() | Sondaj CSCI: PSD, DUBLU faţă de PNL la EUROPARLAMENTARE Un sondaj CSCI, realizat în perioada 18–22 decembrie 2013, arată că PSD va obţine circa 14 mandate din partea României în viitorul Parlament European ce va fi ales în mai 2014. Liberalii ar putea obţine, conform intenţiei de vot actuale, doar 7 mandate. |
Lasă un comentariu