Doamna mi­nis­tru Câm­peanu, această gos­po­dină din Dru­mul Ta­be­rei ră­tă­cită prin gu­ver­nul Ro­mâ­niei, și‑a amin­tit de cu­rând des­pre tre­cu­tul său re­vo­lu­țio­nar, când lupta cot la cot cu alte to­va­rășe din clasa mun­ci­toare și in­te­lec­tu­a­li­ta­tea pa­triei pen­tru eman­ci­pa­rea fe­meii co­mu­niste, ne­vasta omu­lui de tip nou. Și în timp ce re­me­mora cu nos­tal­gie cli­pele ti­ne­re­ții sale pro­let­cul­tiste, prin minte i s‑au de­pă­nat și cli­pele de coș­mar când cu­răța car­tofi. Se pare că doamna mi­nis­tru a pă­ti­mit în­de­lung din pri­cina aces­tei di­a­bo­lice le­gume, pen­tru că ve­chile frus­trări au ră­bu­fnit azi sub forma unei de­cla­ra­ții po­li­tice de toată frumusețea.

Doamna mi­nis­treasă ne zice că fe­meia mo­dernă are ne­voie de se­mi­pre­pa­rate, ca să nu mai stea să cu­rețe car­tofi. Pen­tru li­niș­tea sa men­tală și su­fle­tească o pu­tem in­forma că:

- se­mi­pre­pa­ra­tele au fost in­ven­tate de­mult, atât de de­mult în­cât acum nici nu mai sunt la modă, în lo­cul lor apă­rând pro­du­sele gata fă­cute, care se în­că­l­zesc în mi­cro­unde, se con­sumă ra­pid și omoară în­cet, dar si­gur, trans­for­mând ast­fel orice fe­meie încă ne­e­man­ci­pată dintr‑o so­ție dez­a­bu­zată într‑o splen­doare de văduvă
— ma­jo­ri­ta­tea ti­ne­re­lor din me­diul ur­ban sunt atât de eman­ci­pate în­cât nici nu prea știu să gă­tească, ast­fel că pro­blema cu­ră­ță­rii car­to­fi­lor nu mai e chiar așa de ac­tu­ală — dacă nu mă cre­deți, doamnă mi­nis­tru, dați o tură prin clu­buri și prin cen­trul vechi și o să aflați di­rect de la ele
— cât des­pre fe­me­ile de la țară va tre­bui să mai aș­tep­tăm cu eman­ci­pa­rea lor, pen­tru ca Mega Image de-abia a în­ce­put pro­gra­mul de ex­tin­dere a ma­ga­zi­ne­lor sale în co­mune și sate — să le mai dăm un an-doi să apuce să aducă pre­pa­ra­tele tra­di­țio­nal-con­ge­late ro­mâ­nești mai aproape de ța­ranca ro­mâncă, dor­nică și ea — nu‑i așa? — de eman­ci­pare urbană.


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. GIUMBIX

    Nu stiam ca Dru­mul Ta­be­rii se afla in sec­to­rul 2

  2. Anonymous

    Doamna, in­dis­cu­ta­bil o ex­pre­sie a tem­be­lis­mu­lui in forma pura, nu face de­cat sa con­firme inca o data, daca mai era ne­voie, ca po­li­ti­cie­nii ro­mani, pe langa fap­tul ca sunt in­com­pe­tenti, hoti si im­pos­tori, nu au ni­mic in co­mun cu realitatea.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.