Am o sus­pi­ciune tot mai pu­ter­nică în ul­tima vreme că Bă­sescu vrea să fie sus­pen­dat. Ges­tu­rile sale de­vin tot mai pro­vo­ca­toare, de­cla­ra­ți­ile sunt la li­mita pre­ve­de­ri­lor con­sti­tu­țio­nale. Miza șe­de­rii sale la Co­tro­ceni mi se pare des­tul de ne­im­por­tantă, cu ex­cep­ția unei așa-zise apă­rări a jus­ti­ției. Și, să fim sin­ceri, sin­gu­rii care pot apăra cu ade­vă­rat jus­ti­ția sunt cei din UE, Bă­sescu nu face de­cât să‑i in­for­meze și să le ceară lu­a­rea de po­zi­ții oficiale.

S‑a im­pli­cat în Miș­ca­rea Po­pu­lară, ba chiar a dez­bă­tut as­pecte din­colo de fun­da­ție, re­fe­ri­toare la par­tid. Co­men­tează re­la­ți­ile po­li­tice de culise din USL. Mai nou spune că va face plân­gere pe­nală îm­po­triva lui Ponta. Mi se pare că for­țează re­ac­ții îm­po­triva lui. Care e sco­pul final?

Eu cred că lui i‑ar servi mai bine să fie sim­plu po­li­ti­cian. Ar pu­tea spune pu­blic mai multe, ar pu­tea par­ti­cipa la cam­pa­nia elec­to­rală. PMP, par­ti­dul său per­so­nal, are mare ne­voie de el în ale­ge­rile care vin. În plus, sus­pen­da­rea l‑ar vic­ti­miza, punându‑l în pos­tura ero­u­lui pe cal alb care, deși ră­nit și obo­sit, sal­vează națiunea.

Oare Ponta se va feri să‑i dea această li­ber­tate lui Bă­sescu îna­in­tea ale­ge­ri­lor care ur­mează? Va fi Ponta prin­ci­pa­lul opo­nent al sus­pen­dă­rii președintelui?


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.