O lovitură de maestru

Când pri­vești rezul­ta­tele ale­ge­ri­lor euro­par­la­men­tare prima ten­ta­ție pe care o ai este aceea de vic­to­rie zdro­bi­toare a PSD‐ului. Cu sigu­ranță așa va fi și pre­zen­tată public de către câști­gă­tori, doar că… Doar că, la o a doua pri­vire, apli­când puțină mate­ma­tică și un strop de logică putem vedea și alte lucruri, mult mai inte­re­sante și mai neaș­tep­tate.

Să înce­pem prin a privi pri­mele rezul­tate ofe­rite de BEC.

europarlamentare-2014-preliminare

Adu­nând pro­cen­tele PDL și PMP, până nu demult un sin­gur par­tid, obți­nem vreo 18,5%, ceea ce e chiar foarte bine pen­tru o opo­zi­ție des­tul de inac­tivă în ultima vreme. Dacă mai adu­năm și Forța Civică – apro­xi­ma­tiv 2,5% – un par­tid care e des­tul de apro­piat pede­liș­ti­lor, ajun­gem la 21%. Plus cele 15% ale libe­ra­li­lor aproape că se ega­lează sco­rul luat de PSD. Vic­to­ria lui Vic­tor nu e chiar așa de vic­to­ri­oasă. De la cele 60% ale USL pier­de­rea elec­to­rală e des­tul de mare.

Acum imaginați‐vă că Băsescu îngroapă secu­rea răz­bo­i­u­lui cu PDL și o pun de un pact, împre­ună cu Forța Civică. Pe urmă merg de mânuță toți la PNL și le zic: ce‐ar fi să‐l punem pe Crin pre­șe­dinte și pe MRU prim‐ministru? Sau Crin pre­șe­dinte și Băsescu prim‐ministru? Sau…

Ei, vedeți, din punc­tul meu de vedere asta ar fi o ade­vă­rată lovi­tură de maes­tru al poli­ti­cii.


Citește...


Evaluează...

Mulțumesc! Spune și altora despre articol.
 
Spune-mi, te rog, cum ți s-a părut articolul?
  • Interesant
  • Original
  • Amuzant
  • Plictisitor
  • Trist
  • Enervant

Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu