O lovitură de maestru

Când privești rezul­tatele alegerilor europar­la­mentare prima ten­tație pe care o ai este aceea de vic­to­rie zdro­bitoare a PSD-ului. Cu sig­u­ranță așa va fi și prezen­tată pub­lic de către câștigă­tori, doar că… Doar că, la o a doua privire, aplicând puțină matem­at­ică și un strop de log­ică putem vedea și alte lucruri, mult mai intere­sante și mai neaștep­tate.

Să începem prin a privi primele rezul­tate oferite de BEC.

europarlamentare-2014-preliminare

Adunând pro­cen­tele PDL și PMP, până nu demult un sin­gur par­tid, obținem vreo 18,5%, ceea ce e chiar foarte bine pen­tru o opoz­iție destul de inac­tivă în ultima vreme. Dacă mai adunăm și Forța Civică — aprox­i­ma­tiv 2,5% — un par­tid care e destul de apropiat pedeliștilor, ajungem la 21%. Plus cele 15% ale lib­er­alilor aproape că se egalează scorul luat de PSD. Vic­to­ria lui Vic­tor nu e chiar așa de vic­to­rioasă. De la cele 60% ale USL pierderea elec­torală e destul de mare.

Acum imaginați-vă că Băs­escu îngroapă securea războiu­lui cu PDL și o pun de un pact, împre­ună cu Forța Civică. Pe urmă merg de mânuță toți la PNL și le zic: ce-ar fi să‑l punem pe Crin președ­inte și pe MRU prim-ministru? Sau Crin președ­inte și Băs­escu prim-ministru? Sau…

Ei, vedeți, din punc­tul meu de vedere asta ar fi o ade­vărată lovi­tură de maestru al politicii.


Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu