Într-un fel nouă românilor ar tre­bui să ne fie atribuit statu­tul de cel mai afec­tat popor după aten­tat­ul de la Char­lie Heb­do. Din­tre toate nați­u­nile europene nu‑i una care să fi prețuit mai mult decât noi bășcălia, nu‑i alta care să fi pus miș­tocăre­ala atât de sus între val­o­rile pe care le cul­tivă și le respec­tă. Românii rezolvă aproape orice prob­lemă printr‑o doză zdravănă de hăhăială.

La noi totul e la miș­to. Avem un guvern la miș­to care își vede de pro­pri­ile interese chiar sub nasul nos­tru, dar nu ne der­an­jează foarte tare — facem un pic de bășcălie și ne des­cur­căm și noi cum putem. Avem doc­tor­ate luate la miș­to, dar nu ne jenează aspec­tul ăsta — facem vreo două ban­curi pe tema asta și ne vedem de tre­abă. Avem un par­la­ment care ne ia la miș­to și ne sfidează când spunem că tre­buie să dev­ină uni­cam­er­al și cu doar trei sute de oameni — am tre­cut cu ved­erea și asta. Insti­tuți­ile stat­u­lui ne iau la miș­to în fiecare zi, pe fiecare din­tre noi, dar nici asta nu e altce­va decât un subiect de umor pen­tru noi. Noi între noi ne luăm la miș­to în fiecare zi. E un mod de viață, un stil de a trăi. Nim­ic nu e luat prea în serios la noi.

Poate doar fap­tul că unii de-ai noștri, bășcălioși sadea, miș­to­cari de miș­to­cari, au fost uciși din cauza poan­telor pe care le-au făcut. Ei bine, cu asta nu e de glumă! Trăi­ască bășcălia! Trăi­ască lib­er­tatea de a face miș­to de orice! Miș­to­cari din toate țările, uniți-vă!

Et vous, cher Char­lie, vous avez notre pro­fonde com­pas­sion. Pour nous, vous etez roumains. On vous aime parce que nous sommes comme vous, ici, aux portes de l’Ori­ent, où tout est pris à la légère.


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu