Când plouă și e frig

/ Rețete / Fusion

Când plouă și e frig, avem nevoie de un pic de căl­dură. E bună și aia sufletească, dar nu‑i de lep­ă­dat nici un quiche cald, doar puțin răcorit după cop­tură. Așadar, hai la tre­abă!

Spanac, o cutie mare. Scurgeți apa din el cât mai bine, apoi puneți‑l într‑o tigaie pe foc potrivit, să scoată zeama din el. La o vreme, când vedeți că‑i înfier­bân­tat bine, adaugați‑i și niște roșii deco­jite — mie-mi plac alea de la Olympia, că‑s foarte gus­toase. Cu un cuțit bun ciopârțiți roși­ile în bucăți mai mărunțele și amestecați-le în spanac. Mai dați‑i nițel timp de gândire și, când și‑a băgat mințile în cap, arun­cați peste el doua ouă și niște moz­zarella tăi­ată cubulețe — cât vă lasă inima, cu cât mai multă, cu atât mai bună.  După două minute opriți focul.

În tim­pul ăsta — am uitat să vă spun — tre­buia să pregătiți cop­tura. Adică să porniți cup­torul, să‑l setați la 150 de grade, să alegeți o formă de pizza sau o oală joasă si largă in care să puneți un blat de aluat. Puteți să‑l con­fecțion­ați voi din făină, ou și apă sau să faceți ca mine, care l‑am cumpărat de la prăvălie gata făcut (aluat de pizza). Radeți un rând de caș­caval peste aluat, apoi răs­tur­nați com­poz­iția de spanac, apoi radeți un alt soi de brânză deasupra- eu am folosit niște brânză de capră cu ier­buri. Mar­gin­ile alu­at­u­lui răsfrângeți-le peste umplu­tură. Înainte de a da la cup­tor ar tre­bui să arate cam așa:

Lăsați‑l să se coacă vreun ceas, urmărind mereu alu­atul ca să nu se ardă. La final ar tre­bui să va iasă ceva de genul ăsta:

 

quichePaharul de șpriț de Crâm­poșie nu face parte din rețetă, dar e tare potrivit. 😉

Comentează pe Facebook...


Comentează pe blog...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.

Meniu