Dragnea nu poate fi premier

22 noiembrie 2016

Ca să fiu sin­cer, m‑am cam mi­rat în si­nea mea când l‑am au­zit pe ba­ro­nul de Te­le­or­man că vrea să fie pre­mier, ame­nin­țând că îl sus­pendă pe Iohan­nis dacă nu‑l no­mi­na­li­zează. Pen­tru că am sem­nat des­tule do­cu­mente pen­tru ca­li­ta­tea de mem­bru al unui con­si­liu de ad­mi­nis­tra­ție, îmi amin­tesc des­tul de clar că unul din­tre ele se re­fe­rea ex­pli­cit la fap­tul că nu am an­te­ce­dente pe­nale, alt­min­teri n‑aș fi pu­tut în­de­plini cri­te­ri­ile. M‑am în­tre­bat în si­nea mea cum se poate ca pre­mi­e­ru­lui Ro­mâ­niei să nu i se ceară ceva si­mi­lar, dar pen­tru că nu știu unde să caut în hă­ți­șul de legi ro­mâ­nești, mi-am spus că pro­ba­bil o fi vreo lege sau or­do­nanță de gu­vern care cre­ează ex­cep­ții pen­tru po­zi­ți­ile as­tea vâ­nate de po­li­ti­cieni. Ni­mic nu mi se mai pare im­po­si­bil în România.

Dacă în ca­zul meu e scu­za­bil, ne­cu­noaș­te­rea pre­ve­de­ri­lor le­gale de că­tre un po­li­ti­cian care as­piră la func­ția de con­du­cere a gu­ver­nu­lui mi se pare im­par­do­na­bilă. Nu se poate să vrei să fii prim-mi­nis­tru, dar să nu știi ce con­di­ții tre­buie să în­de­pli­nești. Ba mai mult, să vi­tu­pe­rezi în toate di­rec­ți­ile îm­po­triva ce­lor care îți spun că nu ai că­de­rea mo­rală de a fi pre­mier, când de fapt ar tre­bui să știi că le­gea nu-ți per­mite nici să candidezi.

Co­lac peste pu­păză, ni­meni din­tre po­li­ti­cieni n‑a fost în stare să îi dea o re­plică pe lege ami­cu­lui Drag­nea. Pen­tru că dacă de-alde PNL și USR ar fi cu­nos­cut le­gea, nu cred că ar fi ra­tat oca­zia de a‑i trage una peste bo­tul lui de ba­ron de Te­le­or­man, că tot sun­tem în cam­pa­nie elec­to­rală și orice oca­zie de a‑ți face ad­ver­sa­rii de râs e o mană ce­rească. Dar, amă­râ­ții de ei, nici ei nu știau legea.

Ăș­tia sunt oa­me­nii care vor să ne con­ducă. Nu știu nici mă­car ce cri­te­rii tre­buie să în­de­pli­nească pen­tru a fi acolo, în ca­pul mesei.

Chiar dacă PSD va obţine ma­jo­ri­ta­tea în Par­la­ment, Li­viu Drag­nea nu poate fi de­sem­nat pre­mier de preşe­din­tele Iohan­nis, în­tru­cât o lege vo­tată de PSD în vre­mea lui Adrian Năs­tase in­ter­zice „per­soa­ne­lor care au su­fe­rit con­dam­nări“ pe­nale să facă parte din Gu­vern. Li­viu Drag­nea a fost con­dam­nat la doi ani de în­chi­soare cu sus­pen­dare pen­tru fra­u­da­rea vo­tu­lui la Re­fe­ren­du­mul din 2012. In­for­ma­ţia a fost pu­bli­cată ini­ţial de site-ul DC News.

So­urce: De ce nu poate fi Li­viu Drag­nea pre­mier: PSD a vo­tat o lege care le in­ter­zice pe­na­li­lor pre­zenţa în guvern


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.