Grațierea trebuia adoptată prin OUG

1 februarie 2017

Băse are drep­tate. Nu m‑am gân­dit la as­pec­tul ăsta, dar nici nu lu­crez la mi­nis­te­rul jus­ti­ției, deci nu-mi stă min­tea la așa ceva. Su­per-pro­fe­si­o­niș­tii ăia, în frunte cu Cior­da­che, tre­bu­iau însă să știe teh­ni­ca­li­tă­țile as­tea. Dacă ceva se jus­ti­fica să fie adop­tat prin or­do­nanță de ur­gență, aia era gra­ți­e­rea, nu mo­di­fi­ca­rea co­du­lui penal.

Păi cum, frate? Anun­țăm bor­fa­șii că vor fi gra­ți­ați în 2–3 luni dacă fac in­frac­țiuni? Asta e in­vi­ta­ție pe față la vi­o­luri și tâ­lhă­rii și orice se pe­dep­sește cu până în 5 ani de pușcărie.

Fos­tul pre­șe­dinte al Ro­mâ­niei, Tra­ian Bă­sescu, s‑a pro­nun­țat în fa­voa­rea unei or­do­nanțe de ur­gență pri­vind gra­ți­e­rea. Li­de­rul PMP a și ex­pli­cat de ce are această poziție.

Ci­tește: T. Bă­sescu: Gra­ți­e­rea tre­buia adop­tată prin OUG


Comentează pe Facebook...


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Simona Vaida

    Marfa, deci in ur­ma­toa­rele 10 zile ne pa­zim co­pii, bu­zu­na­rele, ca­sele, spa­tele si alte alea, pen­tru ca avem un vid le­gi­sla­tiv. Su­per tare.

    • Sorin Sfirlogea

      Nu, în ur­mă­toa­rele 3 luni, că gra­ți­e­rea e tri­misă ca pro­iect de lege în par­la­ment, pen­tru dez­ba­tere. Până ter­mină de dez­bă­tut e timp de vi­o­luri berechet.

    • Simona Vaida

      Mi­nu­nat. Tra­iasca de­mo­cra­tia. De maine ma apuc de afaceri.…dubioase


Abonează-te...

Trimite-mi articolele noi la: 

Am înțeles termenii și condițiile în care sunt utilizate datele mele.