Împarte cu prietenii


Submit

Omletă cu mere

E vre­mea fruc­te­lor de toamnă și merele sunt regi­nele neîn­co­ro­nate ale sezo­nu­lui, nu-i așa? Așa că mi-a venit ideea să le includ în meniul unei dimi­neți de dumi­nică. Dar cum? Cum ar fi de pildă o omletă cu mere? Zis și făcut.

Un măr mai mări­șor a avut onoa­rea aceste încer­cări. L-am tăiat în două ca să-i pot scoate coto­rul, apoi fie­care jumă­tate am tăiat-o în felii sub­ți­rele pe care le-am pus într-un cas­tron. Am stors niște lămâie peste ele și le-am băgat în micro­unde pen­tru 3 minute, ca să le mai iau din fer­mi­ta­tea pul­pei. Când le-am scos păreau con­vinse că vor să cola­bo­reze la omletă… 🙂

Ca să nu se simtă sin­gure, am adă­u­gat rețe­tei un zuc­chini tăiat cubu­lețe, pe care l-am lăsat în tigaie într-un strop de ulei. Am mărun­țit nițel și feli­ile de măr și le-am adă­u­gat după ce dov­le­ce­lul înce­puse să se înmoaie bini­șor. Sare, piper — după pofta ini­mii. Ouăle bătute le-am tur­nat dea­su­pra și ime­diat am pus și-un strat de caș­ca­val ras, ca să facă o crustă dea­su­pra. Pătru­n­je­lul verde a înche­iat com­po­zi­ția. Niște roșii cherry mi s-au părut numai bune de acom­pa­ni­a­ment.

Dis­cre­panța din­tre mărul dulce și caș­ca­va­lul ras, peste care ouăle adă­u­gau con­sis­tență și savoare m-au con­vins că ideea mea a fost foarte bună. Încer­cați.


Împarte cu prietenii


Submit

Comentarii:


Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *