Prostii inoperante
/ Miniblog
7 dec.
2017

 78

Nu știu ce părere aveți voi des­pre modi­fi­că­rile astea aduse sta­tu­tu­lui magis­tra­ți­lor, dar mie unul mi se par niște pros­tii care nu vor putea fi ope­rante nici­o­dată. Dacă le ana­li­zăm nițel mai atent mi se pare că, chiar dacă vor fi intro­duse în lege și apli­cate, nu vor putea pro­duce efecte nota­bile.

Prima modi­fi­care mai impor­tantă se referă la fap­tul că în par­la­ment, prin comi­si­ile de con­trol a ser­vi­ci­i­lor de infor­ma­ții, se vor putea ancheta și exclude din sis­tem magis­tra­ții. Dacă s-ar întâm­pla așa ceva, magis­tra­tul în cauză ar avea drep­tul să dea în jude­cată par­la­men­tul și să ceară în instanță anu­la­rea exclu­de­rii. Dacă dove­zile cola­bo­ră­rii cu ser­vi­ci­ile de infor­ma­ții sunt ire­fu­ta­bile, magis­tra­tul pierde pro­ce­sul, ceea ce e și nor­mal. Dacă nu, vreau să văd și eu instanța aia care va da câștig de cauză par­la­men­tu­lui con­tra pro­priei bre­sle.

A doua modi­fi­care intens dez­bă­tută este des­pre defă­i­ma­rea în orice mod a poli­ti­cie­ni­lor: magis­tra­ții sunt pedep­siți dacă fac așa ceva. E o mică pro­blemă aici: ce este aia defă­i­mare? Și care sunt modu­rile prin care defă­i­mezi? Dacă te uiți urât la un bou de depu­tat se cheamă că ai defă­i­mat? Din nou, ca orice cetă­țean, un magis­trat vizat de o pedeapsă pen­tru defă­i­mare se poate adresa unei instanțe pen­tru a obține achi­ta­rea. Și, din nou, vreau să văd poli­ti­cia­nul care se judecă cu un magis­trat și câștigă un pro­ces pre­zi­dat de un alt magis­trat.

În con­clu­zie: ce văd până acum sunt niște sim­ple tâm­pe­nii. Ches­ti­ile nasoale nu-s astea. Pro­ba­bil că alea nasoale urmează. Astea-s doar de tato­nare…


Dacă ai ceva de spus...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.Anda Badea
 (7 Dec 2017 - 8:11)
Din cate am vazut pana acum modul de operare e urmatorul: in legea 1 baga 2-3 chestii aparent benigne, in legea 2 alte 2-3 chestii benigne sau chiar fara sens, in legea 3 la fel, etc. In ansamblu insa, realizezi ca de fapt cumulul de chestii benigne are sens malign.
Jurnal de drum
 (7 Dec 2017 - 8:13)
Mie mi se pare că niște legi tâmpite sunt o chestie gravă, dar reversibilă. Mai grave sunt efectele temporare pe care le pot genera. Cum ar fi să scape niște infractori de pedepse.
Anda Badea
 (7 Dec 2017 - 8:19)
Mie mi se pare ca sunt doar un inceput de drum pe calea "erdoganizarii" asa ca n-as fi asa relaxata.
Meniu